Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la România TV, că preşedintele Klaus Iohannis a avut, la ceremonia de depunere a jurământului de la Palatul Cotroceni, o atitudine „civilizată şi normală”, ceea ce înseamnă că şeful statului „a ajuns la concluzia că un război dus la nesfârşit nu garantează că îl va câştiga cel care îl generează şi îl întreţine”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am constatat şi eu, şi domnul preşedinte Tăriceanu şi primul-ministru. E o atitudine civilizată, cred eu normală. Riscăm să ni se pară anormală o atitudine normală. De dinainte de campanie, în timpul campaniei, după alegeri, indiferent de atacurile la care am fost supus mi-am menţinut echilibrul şi am făcut apel mereu la dorinţa de stabilitate şi la dialog. Fără dialog şi într-un război permanent între primii oameni din stat, între instituţiile împortante din acest stat, asta fragilizează România într-o perioadă extrem de complicată”, a afirmat Liviu Dragnea, invitat fiind să comenteze atitudinea „prietenoasă” a lui Klaus Iohannis.

Liderul PSD şi-a exprimat speranţa că şeful statului a înţeles „că are atribuţii constituţionale foarte clare, dar şi foarte importante”. „Din partea mea, este toată deschiderea pentru asta pentru că noi avem un singur proiect, România. În loc să o sfâşiem, cred că putem să o construim”, a completat el.

Întrebat cum îşi explică schimbarea de atitudine a lui Klaus Iohannis faţă de el şi guvernul Grindeanu, Liviu Dragnea a afirmat: „Poate în ultimele zile preşedintele a ajuns la concluzia că este mult mai bună această atitudine pentru că un război dus la nesfârşit nu garantează că îl va câştiga cel care îl generează şi îl întreţine. Sper să fie ceva de durată”. 

Liviu Dragnea a negat că preşedintele Klaus Iohannis l-ar fi invitat la o discuţie după ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri.

„Nu. Pur şi simplu, ca musafiri, ne-a permis să ieşim noi primii din Sala Unirii, unde am intrat în acel vestibul, după care am ieşit la maşini. Deci, am stat împreună, în acel holişor, cred că 30 de secunde. Adică la revedere, bună ziua şi multă sănătate”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.