Senatorul PNL Liviu Brătescu susţine că nu mai putem permite să avem mai multe Românii în interiorul aceloraşi graniţe şi că Moldova nu trebuie să rămână o regiune subdezvoltată, în timp ce Bucureştiul şi Ilfovul totalizează 25 la sută din PIB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liberalul Liviu Brătescu susţine, într-un comunicat de presă, că România are o datorie enormă faţă de Moldova, el apreciind că această regiune a fost ocolită de marile proiecte de investiţii.

"Nu mai putem permite să avem mai multe Românii în interiorul aceloraşi graniţe. Nu mai putem permite ca Moldova să fie o regiune subdezvoltată, în vreme ce Bucureştiul şi Ilfovul totalizează din punct de vedere economic 25 la sută din PIB-ul ţării pe un spaţiu geografic restrâns. (...) România are, la rândul ei, o datorie enormă faţă de Moldova şi faţă de ieşeni. Aceasta vine, parţial, din istoria noastră naţională, şi parţial din trecutul recent, când regiunea noastră a fost privată de mari proiecte de investiţii. Aşa ne-a prins Centenarul Marii Uniri împreună, regiunile istorice, dar atât de departe unele de altele prin lipsa infrastructurii rutiere sau feroviare adecvate", afirmă senatorul PNL, Liviu Brătescu.

El aminteşte că PNL se află la guvernare într-o largă coaliţie şi nu mai poate spune că de vină sunt alţii pentru ceea ce nu poate realiza. "Autostrada Unirii şi A7, Spitalul Regional de Urgenţe sau Institutul Regional de Boli Cardiovasculare sunt proiecte de echipă cărora mă voi alătura cu toată forţa. Ele reprezintă baza contractului nostru cu alegătorii şi, în orice formulă guvernamentală, sunt nenegociabile. Oamenii nu mai au răbdare, şi trebuie să livrăm acum", adaugă senatorul PNL, Liviu Brătescu.
De asemenea, Liviu Brătescu susţine că Iaşiului trebuie să i se recunoască statutul de capitală culturală a României şi altfel decât "prin imnuri şi buchete de flori", adăugând că Iaşiul are nevoie de o infrastructură culturală solidă.

Senatorul Brătescu a precizat că în perioada cât a ocupat postul de secretar de stat la Ministerul Culturii a inclus pe lista de finanţări construcţia unei noi săli de spectacole pentru Opera Naţională Română Iaşi, acest obiectiv urmând a fi finanţat printr-un împrumut de 15 milioane de euro, de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.