Consilierul prezidenţial Ligia Deca, propusă de PNL pentru a prelua funcţia de ministru al Educaţiei, a declarat luni, despre prevederile din pachetul legilor educaţiei privind plagiatul, că vor operaţionaliza România educată în literă şi în spirit, în conformitate cu declaraţiile preşedintelui şi cu toate evoluţiile legislative din ultima vreme.
”PNL şi-a asumat încă de la început proiectul România educată, şi-a asumat politic ducerea lui la bun sfârşit şi interpretez încrederea primită ca o misiune în acest sens”, a spus Ligia deca după şedinţa PNL.
Ea a mai spus că a contribuit la realizarea proiectului şi îşi doreşte ducerea la bun sfârşit a ceea ce predecesorii ei au început în ceea ce priveşte operaţionalizarea proiectului România educată.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Întrebată ce ar schimba la pachetul de legi ale educaţiei, Ligia Deca a spus că va ajunge la ministerul Educaţiei, după finalizarea procedurilor şi va vedea care au fost contribuţiile privite şi va comunica ulterior.
Despre prevederile din pachet privind plagiatul, Ligia Deca a răspuns: ”Vom operaţionaliza România educată în literă şi în spirit, în conformitate cu declaraţiile preşedintelui din această dimineaţă şi cu toate evoluţiile legislative din ultima vreme”.
Întrebată dacă desfiinţarea CNADTCU se află pe agenda sa, Deca a spus: ”Permiteţi-mi să ajung la Ministerul Educaţiei şi să văd toate aceste lucruri”.
Despre alte probleme din sistemul de educaţie pe care vrea să le rezolve în mandatul său, Ligia Deca a spus că pachetul de legi România Educată include o diagnoză a problemelor din educaţie, după toţi indicatorii de măsurare a performanţei, fie că vorbim despre calitate sau echitate.
”Avem nevoie de o reformă profundă iar România Educată asta este, tocmai de aceea misiunea mea de a pune în operă viziunea România Educată în cadrul legislativ şi nu numai, în programele şi tot ceea ce înseamnă activitatea ministerului, vor face exact asta, vor încerca să răspundă la problemele învăţământului românesc”.
Ea a mai spus că poziţia proiectului România Educată şi a sa, personal, este că ”ne trebuie transparenţă maximă în tot ceea ce înseamnă lucrările academice realizate cu investiţie publică, inclusiv tezele de doctorat”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.