Preşedintele USR Nicuşor Dan a anunţat, miercuri seară, în şedinţa Biroului Naţional al partidului, că demisionează din funcţie, după ce conducerea USR a decis prin vot să se poziţioneze împotriva revizuirii Constituţiei pentru redefiniriea familiei. După vot, Nicuşor Dan - ales în urmă cu două săptămâni lider USR - a părăsit şedinţa, spunând că demisionează, au declarat pentru News.ro surse din partid. Ulterior, vicepreşedintele USR Elek Levente, preşedinte al USR Cluj, a declarat pentru News.ro că liderul partidului, Nicuşor Dan îşi va face publică joi decizia în privinţa demisiei. Liderul USR a postat un text foarte scurt pe Facebook, spunând doar că Biroul Naţional a luat o decizie, aceasta fiind singura ştire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clotilde Armand: Trebuie să aşteptăm ceva oficial din partea liderului USR

Clotilde Armand, membră în Biroul Naţional al USR, a declarat miercuri pentru News.ro că trebuie aşteptat ca lucrurile să se limpezească în partid şi, de asemenea, să se afle ceva oficial din partea lui Nicuşor Dan, precizând că votul în favoarea poziţionării formaţiunii împotriva revizuirii Constituţiei în privinţa familiei nu înseamnă că în USR nu sunt şi creştin-democraţi sau conservatori.

”Trebuie să aşteptăm cu toţii să se limpezească lucrurile şi să aflăm ceva oficial din partea partidului şi din partea lui Nicusor Dan. Este un moment în care se vor contura mai clar lucrurile în interiorul USR”, a declarat Clotilde Armand pentru News.ro.

Ea a precizat că votul în favoarea poziţionării USR împotriva modificării Constituţiei în privinţa familiei nu exclude existenţa în partid a creştin-democraţilor sau a conservatorilor.

”Faptul că astăzi (miercuri - n. red.) s-a votat ca partidul să se pozitioneze împotriva redefinirii familiei nu înseamnă că în acest partid nu sunt şi crestin-democraţi sau conservatori, care nu trebuie neglijaţi”, a mai adăugat Clotilde Armand.

Nicuşor Dan: Biroul Naţional al USR a luat o decizie

"Biroul Naţional al USR a luat o decizie. E singura ştire pentru azi", afirmă Nicuşor Dan după ce membrii Biroului Naţional au decis, cu 11 voturi "pentru", 8 "împotrivă" şi două abţineri, ca partidul să se poziţioneze împotriva modificării Constituţiei în sensul redefinirii familiei.

De asemenea, el urează succes candidaţilor USR în alegerile locale parţiale.

"Până pe 11 iunie, mult succes candidaţilor USR din Târgu Jiu, Buşteni, Lupeni, Craiova, Roman, Almaş şi Covăsânţ din judeţul Arad", scrie liderul USR.

 

CITEȘTE ȘI Purtătorul de cuvânt al USR: Partidul a decis să se poziţioneze împotriva revizuirii Constituţiei. Nicuşor Dan a declarat că demisionează

Vicepreşedinte USR: Nicuşor Dan îşi va face publică joi decizia în privinţa demisiei de la conducerea partidului

Vicepreşedintele USR Elek Levente, preşedinte al USR Cluj, a declarat, miercuri seară, pentru News.ro, că liderul partidului, Nicuşor Dan, care şi-a anunţat demisia din funcţie după şedinţa Biroului Naţional, îşi va face publică joi decizia pe această temă.

"S-a votat poziţionarea partidului vizavi de revizuirea Constituţiei. Nicuşor Dan a anunţat duminică, la şedinţa Biroului Naţional precedent, că dacă partidul se poziţionează, el ia în considerare să îşi dea demisia. În seara asta nu s-a discutat despre demisie. Urmează să ia el o decizie aşa cum crede de cuviinţă şi să o anunţe mâine (joi – n. red.). El a zis va lua o decizie şi o va anunţa mâine" a declarat Elek Levente pentru News.ro.
El a confirmat că decizia partidului în ceea ce priveşte modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei a fost luată cu 11 voturi ”pentru” poziţionarea împotriva modificării Constituţiei, 8 voturi ”împotrivă” şi 2 abţineri.

Nicuşor Dan şi-a anunţat demisia de la conducerea USR după şedinţa Biroului Naţional

"S-a votat pentru poziţionarea USR împotriva revizuiriii Constituţiei în privinţa familiei. În momentul acela, Nicuşor Dan s-a ridicat şi a spus că demisionează", a declarat un membru al Biroului Naţional al USR, care a precizat că un anunţ oficial este aşteptat joi.

Aceeaşi sursă a mai relatat că toţi membrii Biroului Naţional al USR au fost foarte surprinşi şi că unii dintre ei l-au rugat insistent să nu plece. În ceea ce priveşte votul, 11 din cele 21 de voturi exprimate fiind pentru o poziţie fermă împotriva redefinirii familiei, conform aceleiaşi surse, nu a fost un vot predictibil, înregistrându-se şi 8 voturi împotrivă şi două abţineri.

"S-a votat poziţionarea partidului în sensul de a fi împotriva modificării Constituţiei. Restul rămâne de văzut. A fost un vot strâns, foarte strâns. Urmează să vedem ce se întâmplă. Aparent, decizia finală o s-o ia Comitetul Politic", a declarat pentru News.ro un vicepreşedinte USR.

Nicuşor Dan a fost criticat recent de Cristian Ghinea pentru lipsa unei poziţii clare a USR pe tema modificării Constituţiei în sensul redefinirii familiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.