Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, liderul PSD Dumitru Buzatu, a refuzat să poarte mască de protecţie la ultima şedinţă, iar când consilierii opoziţiei au insistat, Buzatu a bătut cu pumnul în masă şi a afirmat: ”Vreţi să ne luăm la bătaie sau ce vreţi să facem? Suntem într-un stat constituţional, nu puteţi să mă obligaţi să port mască”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit vremeanouă.ro, şedinţa CJ Vaslui a avut loc în 20 mai, iar preşedintele Dumitru Buzatu, lider al organizaţiei judeţene a PSD Vaslui, a refuzat să poarte mască de protecţie.

Consilierii PNL i-au atras atentia că el însusi a semnat o dispoziţie potrivit căreia, atât angajaţii, cât şi vizitatorii trebuie să poarte în instituţie măşti de protecţie care să le acopere nasul şi gura.

Dumitru Buzatu a bătut cu pumnul în masă şi, iritat, a afirmat: ”Vreţi să ne luăm la bătaie sau ce vreţi să facem? Suntem într-un stat constituţional, nu puteţi să mă obligaţi să port mască”.

”Vă rog să credeţi că sunteţi în siguranţă. Nu am auzit să existe vreun caz de infectare cu ceva, nu cu ceea ce toată lumea discută în momentul ăsta. (...) Nu vreau să port şi autorităţile competente pot  lua măsurile de rigoare”, a adăugat liderul PSD.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a aprobat, miercuri, Ordinul Comun MS-MAI privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2 pe durata stării de alertă.

Conform documentului, pe perioada stării de alertă, masca de protecţie trebuie purtată în orice spaţiu public închis, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, pe toată durata prezenţei în oricare din spaţiile închise ale incintei.

În funcţie de evaluarea riscului efectuat de medicul de medicină muncii al unităţii sau a medicului de medicină şcolară, după caz, pot există unele excepţii, astfel:

a) angajatul este singur în birou sau se află minim 2 m între persoanele din acel birou, cu condiţia aerisirii camerei, cel puţîn la două ore şi se asigură dezinfecţia suprafeţelor;

b) persoană suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;

c) persoană desfăşoară activitaţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută, etc.);

d) prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;

e) vorbitorii în public cu condiţia respectării distanţei de 3 metri

f) elevii/studenţii doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanţarea corespunzătoare

g) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.