Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că autostrada A8 are nevoie de "mai multă susţinere practică şi de mai puţină gâlceavă politică", el precizând că, dacă nu va exista coeziune în jurul proiectului, atunci nu se va reuşi implementarea acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa a afirmat, într-un comunicat de presă, după întâlnirea de la Prefectura Iaşi la care au participat politicieni locali PSD, PNL şi USR, dar şi reprezentanţi ai asociaţiilor pro-autostradă, că "A8 are nevoie de mai multă susţinere practică şi de mai puţină gâlceavă politică".

"Dacă nu va exista unitate şi coeziune în jurul acestui proiect nu se va reuşi implementarea lui. Din acest motiv, vin cu o propunere. Ca mediul politic local să înceteze comunicarea publică pe acest subiect. Să susţinem fiecare dintre noi cu toate forţele implementarea A8, dar să lăsăm specialiştii să vorbească prin fapte. Poate în acest fel se va termina cu gâlceava, certurile politice şi calculele electorale. Pentru că autostrada A8 nu o va face nici AUR, nici USR, nici PNL, nici PSD. Degeaba ne arogăm unii sau alţii merite şi vrem aprecierile oamenilor. Cea mai mare bucurie trebuie să fie atunci când vom circula pe primii kilometri de autostradă de pe trasul Iaşi – Târgu Mureş. Până atunci cred că toţi ar trebui să nu mai vorbim, ci doar să facem", a susţinut senatorul PSD Maricel Popa.

Totodată, Popa a anunţat că există sprijinul total al ministrului Transporturilor pentru realizarea A8 şi a cerut CNAIR să respecte calendarul asumat pentru acest proiect.

De asemenea, liderul PSD Iaşi a precizat că, în fiecare lună, prefectul de Iaşi, Bogdan Cojocaru, va iniţia întâlniri pentru "a monitoriza atent stadiul de implementare a proiectului".

Tot vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Costel Alexe, a declarat că va continua să pună presiune, indiferent cine conduce Guvernul sau Ministerul Transporturilor, pentru a nu pierde şansa la dezvoltare pe care autostrada A8 o are pentru Moldova.

El a afirmat că oricare va fi soluţia aleasă în final, important este ca acest proiect să fie implementat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.