Liderul PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, susţine că disidenţa primarului Mihai Chirica faţă de "stăpânul" Liviu Dragnea nu poate fi "un cec în alb" acordat unui edil care nu face "nimic concret" pentru comunitatea care l-a ales.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea susţine, într-un comunicat de presă, referindu-se la activitatea lui Mihai Chirica, primarul din Iaşi, că "nu este suficient să îl înjuri pe Dragnea, sau orice alt impostor, ca să fii iertat de incompetenţă şi propria impostură".

"Nu poate fi un cec în alb exclusiv disidenţa faţă de stăpânul ce te-a pus în funcţie, domnul Dragnea, chiar de am accepta că nu este una falsă, pentru a consuma un mandat de primar, fără să faci nimic concret pentru comunitatea ce te-a ales. Ori la Iaşi, centrul de comandă al unei întregi zone, nu se întâmplă în realitate nimic aducător de plus-valoare. Depăşind perdeaua de fum gros, fardurile celor ce conduc Iaşul, aparatul uriaş de propagandă personală al primarului, plătit integral din bani publici, aici nu există absolut nicio investiţie mare“, afirmă liderul filialei municipale a PNL Iaşi, Marius Bodea.

El adaugă că Iaşiul nu a atras fonduri europene, infrastructura din spitale şi cea din educaţie sunt la pământ, nu există parcuri industriale, stadionul a rămas unul de tip comunist, iar "blocuri de neam prost sunt construite ilegal peste monumente din patrimoniul naţional".

"Care este atunci câştigul real al celui mai mare municipiu reşedinţă din România, după Bucureşti? Că un hoţ îl injură zilnic pe un alt hoţ, mai mare ca el? Aşa, şi? Mai primim în Iaşi şi pâine în afară de circ? Degeaba peste ani va cerceta cineva şi hoţiile evidente de la Iaşi, va fi fost prea târziu", a spus liberalul Marius Bodea, în acelaşi comunicat de presă.

El a afirmat că dezvăluirile din ultima perioadă apărute în presa ieşeană privind achiziţionarea de către primarul Mihai Chirica a unor proprietăţi prin interpuşi arată "adevărata ipocrizie a ceea ce se întâmplă în oraş".

"Dezvăluirile de presă privind impostura flagrantă a primarului de Iaşi, domnul Chirica, care are «şansa» uriaşă de a avea un unchi, fără nicio anvergură antreprenorială în rolul «mătuşii Tamara», donator de sume uriaşe cu care Chirica şi-a cumpărat imobile, a unui frate cu venit minim pe economie, simplu salariat la o societate de stat, dar proprietar de firmă şi multiple imobile de sute de mii de euro în care locuieşte domnul Chirica, ne arată adevărata ipocrizie a ceea ce se întamplă astăzi în oraşul unde acum 100 de ani s-a scris istoria României Mari. Sărăcia nu este o virtute şi nu despre judecata avuţiei unui om gospodar este vorba, ci despre un lung şir de falsuri în documente, de false donaţii, de contracte de achiziţii imobile mistificate, de proprietăţi cumpărate prin interpuşi, de firme paravan trecute pe rude, firme fără niciun salariat dar care achiziţionează proprietăţi, devenind evidentă spălarea de bani. Şi toate acestea făcute de «speranţa naţională», primarul «fresh» de Iaşi, un om sărac dacă ar fi să adunăm declaraţiile de avere din cei 20 de ani de funcţii în Primăria Iaşi“, se mai arată în comunicatul liderului PNL IaşI, deputatul Marius Bodea.

La rândul său, primarul Mihai Chirica a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă că nu este nimic care să-l îngrijoreze privind dezvăluirile care se fac la adresa sa.

"Nu-mi sunt indiferente aceste atacuri. Sunt şi eu om, am emoţii şi sensibilităţi. Din tot ce se spune despre mine, nu există nimic care să mă îngrijoreze", a declarat edilul ieşean.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.