Liderul PMP, Eugen Tomac a avut marţi un mic dejun de lucru cu Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, el afirmând că oficialul european i-a comunicat că subiectul aderării României la spaţiul Schengen va fi discutat, astăzi, la Strasbourg, în şedinţa Colegiului Comisarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am participat, în această dimineaţă, la un mic dejun de lucru cu Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Am discutat, cu acest prilej, despre chestiunea ce preocupă cel mai mult societatea românească în relaţia noastră cu Uniunea Europeană: aderarea la spaţiul Schengen. Preşedinta Comisiei m-a asigurat din nou că ţara noastră îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi acceptată în spaţiul Schengen. Cu atât mai mult cu cât ambele misiuni de evaluare care au fost recent în România au prezentat rapoarte foarte bune în acest sens”, a scris Eugen Tomac pe Facebook. 
 
El arată că de asemenea, preşedinta Comisieri Europene i-a comunicat că subiectul aderării României la spaţiul Schengen va fi discutat, astăzi, la Strasbourg, în şedinţa Colegiului Comisarilor.
 
”Mă bucur enorm că, în sfârşit, există un suport total din partea Comisiei Europene pentru aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Decizia finală însă urmează a fi luată în Consiliul Uniunii Europene pe data de 8 decembrie, iar aceasta le aparţine guvernelor statelor membre”, mai spune Tomac. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.