Liderul deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu a anunţat că a depus la Biroul permanent al Camerei o solicitare de convocare a comisiilor juridice reunite şi demiterea preşedintelui AEP, Constantin Mituleţu Buică, acuzat de ANI că şi-a angajat cumnata în instituţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am depus astăzi o solicitare către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru convocarea Comisiilor Juridice Reunite şi demiterea preşedintelui AEP, Constantin Mituleţu Buică, acuzat de ANI că şi-a angajat cumnata în instituţie. Nu am nicio speranţă că îşi va demisia, aşa că începem procedura parlamentară de demitere”, a scris Ionuţ Moşteanu, luni pe Facebook.

El a adăugat că şeful AEP Constantin Mituleţu-Buică nu este la primul dosar.

„Este deja trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Tot el are o decizie oficială de plagiat din partea CNATDCU. Incompatibilitate, corupţie şi plagiat. E prea mult. Trebuie să plece”, a completat Moşteanu.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în cazul preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică, pe care îl acuză de folosire a funcţiei pentru favorizarea cumnatei sale.

Preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente Constantin Mituleţu-Buică a declarat, luni pentru News.ro, că nu are motiv să demisioneze din funcţie sau să fie schimbat de la şefia AEP deoarece a respectat legea, atât pe cea civilă, cât şi pe cea penală. Referitor la acuzaţiile pe care i le aduce ANI, el a precizat că angajarea cumnatei sale a fost una „legală şi morală”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.