Liderul deputaţilor UDMR, Benedek Zacharie, a afirmat luni, în Parlament că reprezentanţii formaţiunii politice nu pot fi de acord cu măsura închiderii pieţelor pentru că producătorul autohton nu va mai avea unde să vândă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Benedek Zacharie a declarat că prin închiderea pieţelor afacerile magazinelor vor înflori.

“Domnule premier, mi-ar fi plăcut să vă puneţi în aplicare principiile de transparenţă şi predictibilitate ca să ştim în ce proporţie vor fi finanţaţe persoanele cu handicap, persoanele vârstnice şi din cămine. Lipsa prognozelor, deşi Comisia vă e la îndemână, nu se mai poate invoca niciun joc politic. Oamenii se întreabă care sunt raţiunile celor mai recente măsuri pe care le-aţi luat pentru combarea pandemiei. Cele mai multe sunt excesive, luate fără niciun fel de nuanţă şi calcul a efectelor pe termen scurt şi termen lung. Nu putem fi de acord cu măsura închiderii pieţelor, pentru că producătorul autohton nu va mai putea să aibă un loc unde să o vândă. Astfel, afacerile magazinelor vor înflori, mai ales pe seama produselor din import şi astfel sărăcim producătorul autohton şi îl îmbogăţim pe cel din afară”, a transmis liderul deputaţilor UDMR.


El a criticat şi decizia închiderii şcolilor în condiţiile în care în Europa acestea au rămas deschise.

“Mai nicăieri în Europa şcolile primare nu au fost închise. De ce la noi aţi închis absolut toate şcolile, fără pregătire şi capacitate pentru cadrele didactice de a acţiona online? Cum se vor da tezele, cum vor fi clasele unde se va face evaluare? Cum se vor descurca părinţii – au timp, au posibilitatea să achiziţioneze echipamentele necesare? Întrebări la care guvernul nu poate să ofere răspunsuri mulţumitoare, pentru că nu este pregătit, iar oamenii vor rămâne cu aceleaşi întrebări”, a mai afirmat deputatul Benedek Zacharie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.