Liderul AUR, deputatul George Simion, solicită intervenţia MAE, reclamând că nu i se permite accesul, în calitate de demnitar, în R. Moldova şi că a fost informat de vameşi că interdicţia este valabilă până în 2023. Simion vrea să participe la funeraliile poetului Nicolae Dabija.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Liderul AUR George Simion solicită Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti să intervină pe lângă autorităţile de la Chişinău să îi permită să intre pe teritoriul Republicii Moldova ca demnitar al statului român. Simion este blocat la vama Leuşeni, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicţie în Republica Moldova până în 2023”, anunţă AUR duminică.

„Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistenţă diplomatică şi aştept ca autorităţile de la Chişinău, Preşedinţia şi Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situaţie şi să înţeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României", a declarat George Simion, copreşedinte AUR.

George Simion se deplasează spre Chişinău la invitaţia parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană. Acesta intenţionează să îşi ia rămas bun la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chişinău de la scriitorul, publicistul şi fruntaşul unionist Nicolae Dabija, care a trecut vineri la cele veşnice, explică AUR.

De asemenea, deputatul doreşte să participe şi la funeraliile omului de cultură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.