Preşedintele Pro România, Victor Ponta, cel al PSD Marcel Ciolacu şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu cer public ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să comunice numărul cetăţenilor români care s-au întors în ţară din Italia şi Spania, câţi dintre aceştia au fost trimişi în carantină sau izolare la domiciliu şi cum sunt protejaţi de transmiterea virusului angajaţii MAI care gestionează cazurile acestor cetăţeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

Într-o interpelare transmisă în format electronic şi postată sâmbătă seară pe Facebook, liderii celor trei formaţiuni politice din Opoziţie solicită Ministrului Afacerilor Interne să comunice public numărul total al cetăţenilor care un intrat pe teritoriul României in perioada 21 - 28 martie, numărul celor care au declarat la momentul intrării sau au fost depistaţi ulterior de către autorităţi ca venind din Italia şi Spania, precum şi numărul celor veniţi recent din afara ţării care au intrat în carantină ori au fost trimişi în izolare la domiciliu. 
Cei trei parlamentari solicită de asemenea ministrului Afacerilor Interne să comunice care sunt măsurile de protecţie / dotarea cu echipament corespunzător a angajaţilor MAI care procesează intrările în ţară şi însoţirea celor intraţi către zonele de carantină sau spre domiciliu”.
Interpelarea este adresată în condiţiile în care Victor Ponta postează pe contul său de socializare un film în care se vede aglomeraţia din vama Nădlac, despre care liderul Pro România afirmă că a fost înregistrat sâmbătă, 28 martie.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.