Aproximativ 250 de militari vor defila, pe 24 ianuarie, la Iaşi, de Ziua Unirii Principatelor Române, la festivităţile ce vor avea loc în centrul oraşului fiind aşteptaţi să ajungă premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, dar şi alţi lideri politici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura judeţului Iaşi a anunţat, joi, că Ziua Unirii Principatelor Române va fi marcată la Iaşi printr-o ceremonie militară şi religioasă organizată în data de 24 ianuarie, în Piaţa Unirii, începând cu ora 11.00.
 
”Ziua de 24 ianuarie are o însemnătate deosebită. Primul pas făcut pentru construirea României de astăzi va fi marcat aşa cum se cuvine la monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Invităm toţi ieşenii să participe la aceste manifestări. Sperăm ca vremea să permită şi un survol al unor aeronave din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, acesta fiind programat în jurul orei 12.00, în perioada în care va avea loc şi defilarea militară. După defilare se va desfăşura tradiţionala Horă a Unirii”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului Iaşi.
 
La festivităţile oficiale vor participa, potrivit unor surse politice, liderii PNL şi PSD, respectiv premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, însoţiţi de mai mulţi miniştri.
 
Aproximativ 250 de militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor lua parte la ceremonia militară, defilarea urmând a fi realizată cu personal de la Brigada 15 Mecanizată, Batalionul 151 Infanterie, Batalionul 198 Sprijin Logistic, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.
 
”După manifestările din Piaţa Unirii va fi oficiată slujba de Te Deum la mormântul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Biserica Trei Ierarhi, iar seara, de la ora 18.00 va avea loc ceremonia de retragere cu torţe pe traseul Muzeul Unirii - Bulevardul Ştefan cel Mare - Palatul Culturii. La această ultimă ceremonie vor participa 100 de militari, alături de fanfara militară”, a adăugat prefectul de Iaşi, Bogdan Cojocaru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.