Liberalul Virgil Popescu a cerut marţi, în şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor, sancţionarea liderului AUR, deputatul George Simion, pentru că l-a numit ”Hoţule!” într-o dezbatere din Parlament. O altă solicitare a fost depusă de liderul deputaţilor AUR, Ilie Alin Coleşa, în urma incidentului din plenul Camerei, când Alfred Simonis şi liderul AUR George Simion s-au înjurat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Virgil Popescu afirmă în solicitarea depusă la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că ”la data de 29 octombrie, în timpul dezbaterii, deputatul George Simion a utilizat o serie de cuvinte improprii unei dezbateri parlamentare la adresa sa, cum ar fi şi alte asemenea calomnii”.

”Subliniez că nu este primul incident din plenul Camerei Deputaţilor în care acesta utilizează invective şi calomnii la adresa mea. De altfel, pe rolul Comisiei juridice se află o sesizare din luna februarie 2022, nesoluţionată încă”, spune Virgil Popescu.

”Apreciez că este de neadmis utilizarea de invective şi calomnii în dezbaterile Camerei Deputaţilor, iar că un astfel de comportament reprobabil trebuie sancţionat şi descurajat, avându-se în vedere impactul puternic pe care acesta îl are asupra societăţii. În concluzie, apreciez că se impune sancţionarea domnului deputat George Simion”, mai spune deputatul liberal.

Solicitarea acestuia a fost trimisă de Biroul permanent la comisia juridică pentru soluţionare.

O altă solicitare a fost depusă de liderul deputaţilor AUR, Ilie Alin Coleşa, în urma incidentului din plenul Camerei, când Alfred Simonis şi liderul AUR George Simion s-au înjurat.

”De la prezidiul Camerei Deputaţilor, domnul Alfred Simonis a avut un schimb de replici cu dl. George-Nicolae Simion, deputat şi preşedinte AUR prin care l-a apostrofat pe acesta din urmă, acuzându-l că este li adresându-i injurii de neconceput pentru acest nivel de reprezentare:. (..) Prin această conduită inadmisibilă, apreciem că dl Alfred Simonis a afectat grav calitatea actului de conducere a Legislativului”, se arată în documentul semnat de liderul deputaţilor AUR, Ilie Alin Coleşa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.