Deputatul PNL Alexandru Muraru susţine că a propus şefilor celor două camere ale Parlamentului să organizeze, în 25 octombrie, o sesiune solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandru Muraru anunţă, într-un comunicat de presă, că în calitate de reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului şi xenofobiei, a propus oficial preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, precum şi membrilor Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, demararea organizării unei sesiuni solemne dedicată împlinirii a 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I.

"Am propus ca şedinţa solemnă să aibă loc luni, 25 octombrie, la exact 100 de ani de la naşterea ultimului rege al românilor, cu invitarea preşedintelui României, a membrilor Guvernului, a foştilor şefi de stat, a reprezentanţilor corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, a şefului Casei Regale a României, a patriarhului Bisericii Ortodoxe Române şi a liderilor celorlalte culte religioase, a reprezentanţilor Armatei Române şi ai Academiei Române. Forumul suprem al democraţiei trebuie să acorde atenţie constantă promovării politicilor memoriei şi a valorilor României autentice”, afirmă Muraru.

El consideră că, în acest fel, Parlamentul va putea să contribuie la procesul esenţial de reconciliere cu propriul trecut, de reconfirmare a valorilor şi principiilor pe care s-a născut şi funcţionează democraţia românească, dar şi de rememorare a celor mai importante momente ale naţiunii din ultima sută de ani. 

"Nu numai istoria contemporană este marcată de personalitatea Regelui Mihai I, ci şi evoluţia politică a ţării în prezent. Mihai I este un simbol al luptei pentru libertate şi democraţie, al României ca aliat al Occidentului. Totodată, am amintit liderilor Camerei Deputaţilor şi Senatului că şedinţa solemnă este şi o ocazie de a onora aportul regelui, esenţial, dar puţin cunoscut şi apreciat, la căderea dictaturii comuniste, la reconectarea ţării la procesele de euroatlantice, dar mai ales la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică şi integrarea în Uniunea Europeană. Prin iniţiativa de a aminti ziua de naştere a ultimului monarh al României în cadrul unei şedinţe solemne, Parlamentul României va avea o contribuţie simbolică importantă la cultivarea memoriei naţionale şi va transmite un mesaj puternic de recunoaştere a rolului pe care l-a avut Regele Mihai în momentele decisive ale istoriei naţionale din ultimul secol”, spune deputatul liberal Alexandru Muraru.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.