Liberalii ieşeni susţin că au luat act cu amuzament, dar şi cu consternare de intenţia primarului Mihai Chirica de a depune plângere penală la DNA privind implicarea a trei parlamentari PNL în stabilirea locaţiei pentru viitorul spital regional de urgenţe, precizând că edilul ieşean s-a supărat ca "primarul pe sat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis presei miercuri seară, PNL Iaşi arată că Ţa luat act cu amuzament, dar şi consternare, de intenţia primarului Chirica de a face o plângere penală in rem împotriva a trei parlamentari liberali”.

”Pentru informarea dânsului şi a onorabililor consilieri juridici (pe care îi plăteşte din bani publici!) pe ale căror sfaturi se bazează, trebuie să îl dezamăgim şi să îl atenţionăm că o plângere penală a dumnealui nu poate fi făcută in rem. Pentru lămurirea amintiţilor sfătuitori ai primarului, precizăm că o cercetare «in rem» se efectuează de către organele abilitate care cunosc fapta, dar nu şi făptaşii. Domnul Chirica nu a făcut altceva decât să se supere ca primarul pe sat şi a identificat trei parlamentari, care cu cele mai bune intenţii au cerut o soluţie rezonabilă şi eficientă pentru comunitate”, susţin reprezentanţii PNL Iaşi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Liberalii ieşeni adaugă că primarul Chirica "a identificat oamenii, care după o logică stalinistă, sigur au făcut ceva rău şi merită pedepsiţi, de vreme ce poate au stricat jocurile imobiliare ale unora”.

PNL consideră că PSD doreşte ca tocmai respectarea legii să fie pedepsită, şi nu încălcarea ei.

"Promisiunea pe care liberalii ieşeni o fac domnului Chirica este că nu se vor împotrivi niciunei soluţiile propuse de primărie cu privire la locul de intrare a Autostrăzii Târgu Mureş - Iaşi în oraşul nostru”, se mai arată în comunicatul PNL Iaşi.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi, Marius Bodea, acuzat de edilul Mihai Chirica că se amestecă în problema stabilirii amplasamentului spitalului regional, susţine că aeroportul nu avizează autorizaţii de construire, ci doar a înştiinţat Autoritatea Aronautică Civilă Română în privinţa riscurilor construirii unui spital în apropierea Aeroportului Iaşi.

"Amplasarea unui astfel de obiectiv de importanţă regională într-o zonă cu restricţii, lângă un aeroport care, prin activitatea sa, generează zgomot foarte mare, este clar o măsură care va crea o dublă problemă: disconfort fonic pentru cei ce beneficiază de serviciile spitalului şi, cu siguranţă, viitoare restricţii de operare pentru aeroport”, afirmă preşedintele CA al Aeroportului Iaşi, Marius Bodea.

Primarul Mihai Chirica a anunţat, miercuri, că va depune plângere penală in rem la DNA, pentru trafic de influenţă, după ce ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ar fi afirmat la Iaşi că trei parlamentari PNL au intervenit pentru a nu fi de acord cu locul propus de Primăria Iaşi pentru construirea viitorului spital regional de urgenţe.

Totodată, Mihai Chirica a spus că va depune plângere penală, tot la DNA, împotriva preşedintelui Consiliului de Administraţie al aeroportului, Marius Bodea, pentru abuz în serviciu, întrucât acesta ar fi trimis o adresă la ministerul Sănătăţii, în care preciza că Autoritatea Aeronautică Civilă nu va da aviz pentru ridicarea spitalului în apropierea aeroportului din Iaşi.

Primăria Iaşi a propus ca spitalul regional de urgenţe să fie amplasat în zona Moara de Vânt, situată la doi kilometri de aeroport. Aflat la Iaşi, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat pe 30 septembrie, că va lua o decizie până la finele lunii octombrie, precizând că există două variante pentru amplasament, respectiv zona Moara de Vânt şi un teren situat pe raza localităţii Miroslava de lângă Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.