Liderul PNL Iaşi, Costel Alexe, ales preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că liberalii nu iau în calcul să facă la Iaşi vreo alianţă cu PSD şi că transmite un mesaj formaţiunilor de dreapta pentru constituirea unor majorităţi atât în Consiliul Local, cât şi în CJ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vrem să ne vedem cu preşedinţii celor două formaţiuni politice, USR-PLUS şi PMP, pentru a constitui majorităţi largi, astfel încât în următorii patru ani să nu avem nicio sincopă în ceea ce priveşte dezvoltarea municipiului şi judeţului nostru", a spus Costel Alexe, ales preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

La rândul său, primarul Iaşiului Mihai Chirica, a spus că puterea se împarte, el afirmând că Iaşiul a devenit capitala de dreapta a politicii din Moldova.

"USR face parte din opţiunile noastre pentru primele discuţii, alături de PMP. Chem partidele de dreapta la o discuţie sinceră şi onestă privind viitorul acestei comunităţi", a afirmat edilul Mihai Chirica.

PNL a câştigat alegerile în judeţul Iaşi, obţinând 52 de mandate de primari din 98 posibile.

Mihai Chirica a câştigat Primăria Iaşi, în timp ce Costel Alexe este noul şef al Consiliului Judeţean, ambii candidând din partea PNL.

Potrivit liberalilor, în Consiliul Local PNL a obţinut 11 mandate de consilieri, USR 9, PSD 5, iar PMP 2.

În Consiliul Judeţean, PNL va avea 18 mandate, lipsindu-i un mandat pentru a-şi asigura majoritatea.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.