PNL Iaşi cere realizarea unui audit extern la Primăria ieşeană, pentru a se verifica modul în care au fost cheltuiţi banii publici pentru organizarea concertelor şi festivalurilor publice care au avut loc în oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul filialei municipale PNL Marius Bodea, dar şi consilierii liberali ieşeni susţin că edilul Mihai Chirica a cheltuit banii publici pentru organizarea de concerte şi festivaluri ”în mod netransparent şi ilegal” şi că s-ar impune realizarea unui audit extern pe această temă.

”Solicităm realizarea unui audit extern la primăria Iaşi, pentru a se verifica modalitatea în care au fost cheltuiţi banii publici pentru organizarea concertelor şi festivalurilor publice şi a evenimentelor din cadrul Sărbătorilor Iaşului sau a Sărbătorilor de Iarnă. Acest demers vine în urma mai multor sesizări transmise către Curtea de Conturi de consilierul local Răzvan Timofciuc. Din verificările realizate de către Curtea de Conturi şi  răspunsurile primite, reiese că primarul Mihai Chirica a cheltuit banii publici pentru organizarea concertelor, festivalurilor şi sărbătorilor într-un mod netransparent şi ilegal”, susţine într-un comunicat de presă liderul filialei ieşene a PNL, deputatul Marius Bodea.

Potrivit lui Bodea, Curtea de Conturi trebuie ”să se mute pe termen lung” în Primăria Iaşi ca să verifice inclusiv instituţiile subordonate Consiliului Local Iaşi.

„Nivelul de risipă a banilor publici este revoltător: concerte de două ori mai scumpe la Iaşi faţă de alte mari oraşe, catarge de 200.000 de euro, toalete publice la preţ de apartament, statui la preţ de creşă nouă. Trebuie auditat şi modul în care a ajuns municipalitatea să fie executată cu sume de ordinul milioanelor de euro, bani ai ieşenilor, doar pentru că domnul  Mihai Chirica a încălcat legea şi a refuzat să onoreze obligaţiile contractuale ale Primăriei”, a spus deputatul liberal Marius Bodea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.