Liberalii au decis, în şedinţa de vineri seară, să continue negocierile, având obiectivul de a obţine Ministerul Dezvoltării sau Ministerul Transporturilor, potrivit unor surse politice. De asemenea, liberalii au discutat şi despre cei care s-ar putea regăsi în viitorul Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse participante la şedinţa PNL de vineri seară au declarat că liberalii au decis să continue negocierile cu PSD şi UDMR având obiectivul de a obţine Dezvoltarea sau Transporturile.  

De asemenea, s-a discutat despre persoanele care ar putea prelua portofoliile PNL din viitorul guvern.  

Potrivit ultimelor discuţii, lista miniştrilor PNL este compusă din: Cristian Buşoi pentru Ministerul Proiectelor Europene sau Ministerul Transporturilor, Alina Gorghiu la Ministrul Justiţiei, Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei, Virgil Popescu la Ministerul Energiei, Bogdan Aurescu la Ministerul Afacerilor Externe, Lucian Bode a Ministerul Afacerilor Interne şi Bogdan Gheorghiu la Ministerul Culturii.  

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, le-a spus vineri seară liderilor PNL reuniţi în şedinţa Biroului Executiv (BEx) că negocierile cu PSD şi UDMR trebuie duse de pe poziţii de forţă, fără concesii din partea liberalilor.

La rândul său, prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan a spus că PNL ar trebui să primească ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, sau măcar unul dintre ele. Cu toate acestea, voci din PNL susţin că obţinerea unuia dintre cele două ministere are nişte costuri, care includ cedarea unuia dintre ministerele Educaţiei, Afacerilor Externe, Energiei.

Liberalii s-au reunit într-o şedinţă de urgenţă la ora 16:30 pentru a discuta despre blocajul din negocierile pentru formarea Guvernului.

În cadrul discuţiilor de vineri, social-democraţii au transmis că nu renunţă sub nicio formă la Ministerul Finanţelor Publice, atâta timp cât PNL are premierul. 

PNL a cerut, în acest caz, un minister de forţă, cu bani, respectiv Ministerul Dezvoltării, însă acesta este deţinut de UDMR, partid care a anunţat că va ieşi din guvern dacă pierde vreun portofoliu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.