Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru modificarea art. 150 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ are obiect de reglementare modificarea art. 150 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, în sensul reducerii termenului pentru depunerea jurământului de către primar în faţa judecătorului delegat, de la 60 de zile, la 30 de zile de la data alegerilor, în situaţia în care şedinţa privind ceremonia de constituire a consiliului local nu are loc. De asemenea, iniţiativa preconizează ca, în cazul în care, din alte motive temeinice, primarul nu a putut să să depună jurământul în cadrul şedinţei privind ceremonia de constituire a consiliului local, acesta să poată depune jurământul în faţa judecătorului delegat.

Şeful statului a mai promulgat, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 26/2022 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul investiţiilor publice. Actul normativ are ca obiect de reglementare adoptarea unor măsuri care să conducă la implementarea mai rapidă a proiectelor de infrastructură de transport de interes naţional, a proiectelor de investiţii a căror valoare se încadrează în pragurile prevăzute la art.42, alin.(1) lit.a) din Legea nr.500/2002, precum şi a proiectelor de infrastructură finanţate din fonduri europene implementate de operatorii regionali, definiţi la art.2 lit.h) din Legea nr.51/2006, prin amendarea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice, precum şi cea conexă, astfel încât să permită realizarea proiectelor propuse a fi finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în termenele asumate.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat şi legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 147/2022 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 43/2017 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea agenţiilor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, atragere de investiţii şi promovare a exportului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.