Comisia juridică a Senatului a amânat pentru săptămâna viioare dezbaterea legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare, preşedintele comisiei invocând ca motiv depunerea unor amendamente pe ultima sută de metri, care nu au putut fi studiate de către senatori. Amânarea legii vine în contextul discuţiilor din PSD despre posibilitatea demiterii premierului Sorin Grindeanu de la şefia Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am primit în ultima oră mai multe propuneri de la diverse ministere de amendare a textului iniţial. N-am apucat să ne uităm pe ele, n-am apucat să le distribui tuturor colegilor. V-aş propune să amânăm discuţia pentru mâine la ora 12.00, de principiu sau luni la ora 10.00, să vedem când facem următoarea şedinţă a Comisiei juridice. Cu scuzele de rigoare, dar cred că este interesul tuturor să avem actul normativ fără discuţii, am avut o experienţă în iarnă, aşa că aş prefera să nu fie discuţii pe text. Dacă mai aveţi ceva amendamente de depus, rugămintea e să le lăsaţi acum ca să putem să le distribuim colegilor să vedem în ce măsură ele se încadrează în limitele Constituţiei. Luni, la ora 10.00 atunci”, a spus preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi cerut demisia premierului Sorin Grindeanu, în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu acesta şi cu membri din Executiv, luni seară, la sediul partidului din Băneasa, Dragnea ameninţând că îi retrage sprijinul politic fiind nemulţumit de întârzierile în aplicarea unor măsuri din programul de guvernare, au declarat pentru News.ro surse oficiale.

PSD urmează să ia o decizie privind remanierea unor miniştri sau chiar demisia premierului Sorin Grindeanu, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, care cel mai probabil va avea loc miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.