Procurorul General Augustin Lazăr a declarat joi, după ce ministrul Justiţiei Tudorel Toader s-a aflat la Parchetul General şi a anunţat declanşareaa procedurii de selecţie pentru postul de procuror general, că acest a contactat un procuror cu probleme de reprezentativitate, iar singurul care poate reprezenta Ministrul Public e procurorul general. În opinia sa, ministrul Justiţiei a recunoscut că a eşuat în demersurile sale ilegale . El a sysţinut că ministrul a venit tiptil şi nu a avut curajul să ia legătura cu procurorul general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Domnul ministru tocmai a recunoscut că a eşuat în demersurile ilegale pe care le-a făcut. domnul ministru a recunoscut că trebuie începută procedura pentru următorul mandat. Domnul ministru a venit şi a spus că se termină mandatul procurorului general şi că trebuie... acest fapt trebuia făcut legal, lansată procedura legal, de la Ministerul Justiţiei,cum se face în mod legal, şi apoi să purtăm noi discuţii. Nu există o procedură lansată oficial, nu există o procedură serioasă, noi trebuie să vedem mai întâi un anunţ care are în spate o procedură care este deja lansată, care are un caracter legal, şi apoi puteţi să mă întrebaţi pe mine şi pe alţi colegi", a declarat Lazăr.

Întrebat dacă a fost convocat de ministrul Justiţiei, Lazăr a replicat: "Cum să mă convoace, că domnia sa a venit la mine în instituţie? Nu m-a convocat nicăieri şi mă mai gândeam dacă era cazul de mers unde... mă rog, a fost sigur că nu voi merge unde nu e cazul să merg. Dar dacă a venit în Ministerul Public, singurul care poate lua o decizie, conform legii, şi  de a reprezenta Ministrul Public în raport cu un alt reprezentant de instituţie, cu un ministru, este procurorul general. Domnia sa a contactat un procuror care are probleme de reprezentativitate în cadrul Asociaţiei Procurorilor. acel procuror trebuie mai întâi să-şi clarifice probleme de legitimitate, de reprezentativitate în cadrul acelei asociaţii. Şi aceasta se poate face printr-o Adunare Generală, nu printr-o combinaţie obscură, în care aflăm că a fost pus în situaţia de a demisiona preşedintele Gabor, care era preşedintele acestei asociaţii".

Referindu-se la Elen Iordache, cu care ministrul Toader a spus că se întâlneşte, Aufustin Laxzăr a declarat că acesta are probleme de reprezentativitate.

"Informaţia zilei nu era faptul că domnul ministru a venit tiptil aici şi nu a avut curajul să ia legătura cu procurorul general, nu era asta, ci faptul că magistraţii din ţară sunt convocaţi în adunri generale de CSM să-şi dea cu părerea,să-şi expună opinia cu referire la un act normativ suspect de neconstituţionalitate. ordonanţa de urgenţă a guvernului care tocmai a fost publicată şi care va bloca Ministerul Public, nu vom mai avea un Minister Public funcţional, spre bucuria unora", a conchis procurorul general..

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.