Social-democrata Laura Vicol este noul preşedinte al comisiei juridice, fiind susţinută să preia funcţia de noua majoritate din Parlament, PSD-PNL şi UDMR. Ea a scris într-un mesaj pe Facebook că este prima femeie preşedinte a acestei comisii. USR a criticat dur numirea acesteia. ”Avocata celei mai sulfuroase zone dintre politică şi criminalitate este cea care va face legi pentru justiţie în România”, a scris deputatul Silviu Dehelean, arătând că aceasta ”a primit răsplata pentru că a fost avocata unei mafii care a capturat statul român”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Le mulţumesc colegilor care mi-au acordat sprijinul pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. Prima femeie preşedinte al acestei comisii. Le promit şi lor, dar şi celor care nu mă vor în această funcţie că voi face totul pentru ca activitatea acestei Comisii să fie la înălţime. Sunt un om echilibrat şi apreciez lucrul în echipă”, a scris Alina Vicol într-un mesal pe Facebook.
 
”Laura Vicol a primit răsplata pentru că a fost avocata unei mafii care a capturat statul român. Laura Vicol, reprezentanta Alinei Bica, fostă procuroare DIICOT inculpată pentru corupţie, a clanului Cămătarilor cu conexiuni în zona PSD, a lui Daniel Dragomir, SRI-istul care a angajat firmă israeliană de securitate pentru a o urmări şi intimida pe Laura Codruţa Kovesi, prietena Elenei Bădescu şi a Olguţei Vasilescu”, a scris şi Silviu Dehelean. 
 
Deputatul USR arată că Laura Vicol a fost votată, joi, de PSD, PNL şi UDMR ca preşedintă a Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, ”cea care ar trebui să repare legile justiţiei multilate deja de Liviu Dragnea”.
 
”Sunt curios cum se simt colegii mei de comisie juridică de la PNL Cristian Bacanu, Cupsa Ioan, Michael Gudu, Gabriel Andronache si ceilalţi, pentru ca au susţinut acest nou presedinte al Comisiei juridice. Avocata celei mai sulfuroase zone dintre politică şi criminalitate este cea care va face legi pentru justiţie în România. Pentru cine credeţi că argumenta din noua poziţie?
Mulţumim Iohannis, mulţumim PNL”, mai spune Dehelean. 

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a fost condusă până joi de Mihai Badea, de la USR. El a anunţat că a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, unde noua coaliţie PNL-PSD-UDMR a votat-o pe avocata Laura Vicol (PSD).

”După 11 luni de mandat, plec cu fruntea sus din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor, care cade pradă PSD-ului, cu concursul vasalilor lor din PNL. În ceea ce mă priveşte, n-am să mă lamentez faţă de această situaţie, din simplul motiv că nu-mi stă în fire să prind rădăcini în vreo funcţie, aşa cum i-am văzut pe atâţia alţii”, a scris Badea pe Facebook. 

Şi liderul USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, a comentat numirea Laurei Vicol la şefia comisiei juridice. 

”Mulţumiri şi felicitări domnului Klaus Iohannis! Doamna Laura Vicol va fi preşedinta Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor.
Laura Vicol a candidat, la europarlamentarele din 2019, pe listele PRU, o formaţiune politică fondată de Sebastian Ghiţă şi cu un puternic mesaj anti-european şi suveranist. Laura Vicol a fost avocata multor personaje controversate, printre care unul dintre liderii Clanului Sportivilor, dar şi Nuţu şi Sile Cămătaru. Laura Vicol, apropiată de Elena Udrea şi Alina Bica, a fost avocata fostei şefe DIICOT şi obişnuia să fie o prezenţă constantă în studiourile RTV şi Antena 3”, spune Voiculescu. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.