Foştii miniştri Korodi Attila şi Cseke Attila vor fi liderii grupurilor UDMR din Camera Deputaţilor şi Senat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unei întâlniri a noilor deputaţi şi senatori UDMR, fostul ministru al Mediului Korodi Attila a fost ales liderul grupului Uniunii din Camera Deputaţilor, iar fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila a fost ales liderul grupului din Senat, anunţă UDMR.

Korodi Attila şi Cseke Attila au declarat că formaţiunea trece printr-un proces de schimb de generaţii, de reînnoire a clasei de politicieni la toate nivelele de reprezentare. Aşa cum s-a formulat de numeroase ori şi în perioada dinaintea alegerilor, după 11 decembrie, principala responsabilitate pentru succesul activităţii politice va reveni noii generaţii de politicieni UDMR. Maghiarii din Transilvania au votat pentru această nouă generaţie şi în favoarea programului electoral reprezentat de noii parlamentari, mai arată UDMR într-un comunicat.

”Sarcina noului grup parlamentar este clară: elaborarea, în baza unor consultări şi dezbateri, a proiectelor legislative cadru pentru realizarea obiectivelor cuprinse în programul UDMR şi care să contribuie la ideea ca maghiarii din Transilvania să nu fie consideraţi cetăţeni de rangul doi ai acestei ţări”, a subliniat Korodi Attila, conform sursei citate.

În noul Legislativ, UDMR va avea 21 de deputaţi şi 9 senatori.

În legislatura 2012-2016, Mate Andras Levente a fost liderul grupului UDMR din Cameră, iar Tanczos Barna la Senat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.