Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Constanţa, că este de mult în administraţie şi a văzut tot felul de măsuri alandala, cu tăieri de salarii, cu tăieri pe cheltuieli curente, toate prost gândit. Să nu vă aşteptaţi să salut tăieri care se fac din pix, din biroul unui ministru, a mai spus preşedintele, afirmând că le-a transmis celor din coaliţie că îşi doreşte un plan judicios, făcut cu cap, adică tăiem de acolo de unde se poate tăia fără a pune ceva în dificultate. El a mai spus că cei de la Finanţe, dacă au supraevaluat bugetul, acum nu au decât să găsească metode smart pentru a aduce bugetul în limite realizabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Administraţia Prezidenţială se va încadra în prevederile bugetare care au fost aprobate prin legea bugetului”, a spus preşedintele despre reducerile de cheltuieli din instiutţia sa. Şeful statului a arătat că nu este de acord cu tăieri alandala.

”Sunt complet împotriva unor tăieri alandala. Eu personal sunt de mult în administraţie, am văzut tot felul de măsuri alandala, cu tăieri de salarii, cu tăieri pe cheltuieli curente, toate prost gândite. Eu îmi doresc, şi asta le-am transmis celor din coaliţie, îmi doresc un plan judicios, făcut cu cap, adică tăiem de acolo de unde se poate tăia fără a pune ceva în dificultate. Deci să nu vă aşteptaţi să agreez sau să salut tăieri care se fac aşa, din pix, din biroul unui ministru. Nu aşa trebuie să se lucreze şi nu suntem în situaţia de a face nişte tăieri senzaţionale şi în niciun caz nu suntem în situaţia de a face tăieri din banii românilor”, a precizat şeful statului. 

Iohannis a menţionat că, sacă mai continuă discuţiile cu tăieri de salarii şi alte lucruri, da, putem să vorbim şi de o ţopăială.

”O să am grijă să nu ajungem într-o ţopăială bugetară. Este una ce s-a votat în Parlament, şi apropo am promulgat acea lege şi este altceva ce trebuie făcut pentru a ajusta cheltuielile bugetare. Una este o corectură care s-a făcut în Parlament, alta este o corectură care trebuie făcută de acolo unde s-a greşit în capul locului, de la Finanţe. Dacă au supraevaluat bugetul, acum nu au decât să găsească metode smart pentru a aduce bugetul în limite realizabile”, a afirmat el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.