Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, înainte de participarea la Consiliul European, că sistemul anti-dronă funcţionează în ţara noastră, el arătând că ”avem dotări anti-dronă care sunt poziţionate deja, unele provin de la unităţi armate din România, altele provin de la aliaţi”. Şeful statului a mai spus că la radare, pentru detectau numai ce este peste 600 de metri, acum s-a coborât foarte mult, aproape de zona solului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acest sistem este in place, cum se spune. Funcţionează. Noi avem dotări anti-dronă care sunt poziţionate deja. Unele provin din unităţi armate din România, altele provin de la Aliaţi. Şi vom continua. În momentul de faţă există un aliniament foarte bun şi la radare s-a coborât - ştiţi că a fost iniţial o problemă că radarele detectau numai ce este peste 600 de metri”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat joi la Bruxelles când va fi funcţional sistemul antidrona în România, el arătând că iniţial era o problemă pentru că radarele detectau numai ce este peste 600 de metri.

„Acum s-a coborât foarte mult, aproape până în zona solului. Se continuă şi se continuă cu îmbunătăţirea întregului aliniament, fiindcă trebuie să evităm astfel de incidente”, a adăugat şeful statului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.