Preşedintele Klaus Iohannis a primit joi, la Palatul Cotroceni, vizita delegaţiei FMI, şeful misiunii Fondului în România, Reza Baqir, arătând necesitatea continuării luptei anticorupţie, precum şi a unor politici economice sănătoase, care să consolideze creşterea economică din ultimii ani, în contextul în care actualul cadru fiscal-bugetar prezintă „o serie de riscuri şi vulnerabilităţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit joi, 16 martie a.c., la Palatul Cotroceni, vizita delegaţiei FMI condusă de domnul Reza Baqir, şeful misiunii pentru România. Întrevederea a avut ca scop prezentarea principalelor concluzii ale misiunii periodice de evaluare, în virtutea statutului României de ţară membră a Fondului Monetar Internaţional”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Temele abordate în cadrul discuţiilor s-au axat pe evoluţiile economice recente ale României.

„Şeful misiunii FMI a subliniat necesitatea unor politici economice sănătoase, care să consolideze creşterea economică din ultimii ani a României, mai ales în contextul în care actualul cadru fiscal-bugetar prezintă o serie de riscuri şi vulnerabilităţi”, a mai precizat sursa citată.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, a fost prezentată „nevoia de a regândi trendul politicilor economice din ultimii ani, de la politici şi măsuri axate pe stimularea puternică a consumului, către politici de susţinere a investiţiilor şi a structurii productive a economiei României”.

„În acest sens, reprezentanţii FMI au arătat că România are nevoie de creşterea performanţelor în absorbţia fondurilor europene şi îmbunătăţirea semnificativă a colectării veniturilor de către ANAF, dar şi de asigurarea predictibilităţii şi susţinerea în continuare a luptei împotriva corupţiei”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat „importanţa creşterii încrederii în economia României, prin politici publice credibile, eficienţă şi transparenţă a cheltuielilor publice, dar şi printr-un cadru competitiv pentru mediul de afaceri”.

„În încheierea întrevederii, a fost reafirmată dorinţa de a continua colaborarea bună dintre România şi Fondul Monetar Internaţional, astfel încât climatul economic general să fie stabil şi favorabil creşterii prosperităţii”, conchide Administraţia Prezidenţială. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.