Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, despre ce măsuri a luat pentru a economisi, în contextul crizei energetice, că personal, întotdeauna a evitat risipa şi că nu are niciodată o temperatură exagerat de mare în casă şi nici temperatura apei calde nu este foarte mare, iar electricitatea se foloseşte atunci când chiar trebuie, şi nu ca să iluminăm grădina. Despre protestele din Capitală, preşedintele a arătat că oamenii sunt îngrijoraţi pe bună dreptate şi a precizat că, dacă nu există creşteri de pensii şi salarii, înseamnă că de fapt populaţia plăteşte costul crizelor şi mie acest lucru nu mi se pare corect

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În ceea ce mă priveşte, personal, întotdeauna am evitat risipa, pentru mine nu este absolut nimic nou şi asta are toate aspectele cunoscute”, a precizat Klaus Iohannis.

El a continuat: „Nu am niciodată o temperatură exagerat de mare în casă, nici temperatura apei calde nu este foarte mare. Electricitatea se foloseşte atunci când chiar trebuie şi nu ca să iluminăm grădina, etc. Sunt multe chestiuni mici dar care însumate se văd şi la bani, adică plăteşti ceva mai puţin”, a precizat el.

Întrebat despre protestele de joi, de la Guvern, preşedintele a precizat că „oamenii pe bună dreptate sunt îngrijoraţi”.

„Suntem în criză, lumea aştepată răspunsuri clare, care vin să le explice oamenilor cum vom trece iarna, ce vom face la primăvară, ce vom face iarna viitoare şi cred că şi coaliţia şi guvernul vor veni cu răspunsuri la aceste întrebări. În ceea ce priveşte creşterea salariilor, m-am exprimat în repetate rânduri în această chestiune, aşa cum cred că creşterea pensiilor trebuie corelată cu inflaţia, cred că şi salariile trebuie să fie într-un fel, rezonabil, corelate cu inflaţia”, a menţionat şeful statului. ”Dacă nu există creşteri de pensii şi salarii, înseamnă că de fapt populaţia plăteşte costul crizelor şi mie acest lucru nu mi se pare corect”, a adăugat şeful statului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.