Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, despre scenariile privind comasarea alegerilor, că patru runde de alegeri este foarte mult şi el nu este împotriva unor comasări de alegeri, dacă se face bine, dacă se organizează din timp şi se anunţă, fiind o metodă de a reduce numărul de scrutine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alegerile  vor avea loc toate în acest an. Patru runde de alegeri este foarte mult, care cu care se pot comasa, în mod legal, corect şi constituţional va elucida Guvernul şi coaliţia de guvernare. Eu nu sunt împotriva unor comasări de alegeri, dacă se face bine, dacă se organizează din timp şi se anunţă, este o metodă de a reduce numărul de scrutine”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, la Strasbourg. 

Coaliţia a analizat o posibilă comasare a alegerilor europarlamentare şi locale şi a alegerilor parlamentare cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit unor surse politice. 

O decizie este aşteptată în şedinţa coaliţiei de joi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.