Preşedintele Klaus Iohannis consideră că reluarea votului pe moţiunea de cenzură depusă de PSD sau depunerea altei moţiuni ar fi ”de o inutilitate clasică”. ”Am spus că şi acea moţiune a fost de o inutilitate clasică, s-a făcut de râs PSD”, a afirmat Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre o eventuală reluare a votului pe moţiunea de cenzură depusă de PSD şi a afirmat: ”Sigur, o astfel de decizie nu e de natură să aducă o stabilitate suplimentară în comportamentul politicienilor noştri, dar, pe de altă parte, o moţiune dacă vine din anterioara sesiune sau se depune acum este de o inutilitate clasică. Am spus că şi acea moţiune a fost de o inutilitate clasică, s-a făcut de râs PSD”.

Şeful statului a precizat că ar fi ”total aiurea” să se reia votul sau să se depună o altă moţiune împotriva Guvernului.

”Mi s-ar părea total aiurea să revină cu acea moţiune sau să depună o altă moţiune, dar dacă vor au dreptul constitutional să facă un astfel de demers”, a mai declarat Iohannis.

Curtea Constituţională a decis că nu există conflict juridic Guvern - Parlament pe tema moţiunii de cenzură iniţiată de PSD în sesiunea extraordinară, dar care nu a fost dezbătută din lipsă de cvorum. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, doi membri ai CCR apreciind că solicitarea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.