Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, mai multe decrete de decorare, iar printre cei decoraţi se numără şi şeful Statului Major al Apărării din Canada, generalul Wayne Eyre. De asemenea, şeful statului aa semnat decretul prin care se conferă titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” lui Stere Tănase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astfel, în semn de înaltă apreciere a interesului susţinut faţă de ţara noastră şi a sprijinului constant acordat României, pentru promovarea cooperării la nivel internaţional în vederea abordării cu succes a provocărilor noului mileniu, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari, domnului general Wayne Eyre, Şeful Statului Major al Apărării din Canada.

 
De asemenea, în semn de apreciere pentru dăruirea şi profesionalismul de care a dat dovadă, pentru ansamblul operei sale literare, pentru contribuţia personală la afirmarea valorilor culturale româneşti atât în ţară, cât şi în străinătate, Preşedintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A „Literatura”, doamnei Dana Grigorcea, scriitoare, Confederaţia Elveţiană.
 
Totodată, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru implicarea activă de care a dat dovadă într-o serie de programe dedicate copiilor şi familiilor vulnerabile, sănătăţii publice şi dezvoltării calităţii vieţii tinerilor din mediul urban, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Cavaler Fundaţiei Botnar, Confederaţia Elveţiană.
 
În semn de apreciere pentru întreaga activitate în cadrul Fundaţiei caritabile YANA, pentru iniţierea, finanţarea şi implementarea unor proiecte în domeniul social, precum şi pentru promovarea imaginii României în străinătate, Preşedintele României a conferit Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Ofiţer doamnei Antonia Isabella Frick, Principatul Liechtenstein.
 
De asemenea, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru implicarea de durată de care a dat dovadă în cadrul unor programe educative, culturale, sanitare şi sportive, contribuind, pe această cale, la dezvoltarea relaţiilor dintre autorităţile naţionale, regionale şi locale din România şi Confederaţia Elveţiană, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Cavaler domnului Pascal Praz, Confederaţia Elveţiană.
 
Totodată, în semn de apreciere pentru contribuţia personală în cadrul Fundaţiei caritabile YANA, pentru iniţierea şi implementarea unor proiecte în domeniul social, precum şi pentru promovarea imaginii României în străinătate, Preşedintele României a conferit Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Cavaler doamnei Ana-Gabriela Mateiu”, arată Administraţia Prezidenţială.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.