Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este în continuare adeptul alegerilor anticipate, însă acum au loc ”reaşezări şi în partidele politice” şi nu poate avansa un termen când şi dacă acestea ar putea avea loc. Întrebat despre majoritatea parlamentară, Iohannis a spus că cea de acum, care ar putea susţine Guvernul la legile importante, este fragilă, iar el doreşte ”o largă majoritate” cu care să se poată garanta dezvoltarea României. ”Toate lucrurile pe care le-am promis românilor în campania electorală şi intenţionez să mă ţin de aceste promisiuni”, a afirmat Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a fost întrebat, marţi, dacă alegerile anticipate ar putea fi declanşate înainte de vara anului viitor, eventual printr-o comasare cu alegerile locale, în primăvară, şi a sus: ”Eu am declarat şi rămân pe această declaraţie. Alegerile anticipate sunt o soluţie bună şi ar fi de dorit să se ajungă la alegeri anticipate. Însă acum este încă prea devreme ca să ne exprimăm asupra unui termen. Vedeţi că au loc reaşezări şi în partidele politice. Trebuie să avem un pic de răbdare până când lucrurile se reaşază un pic. Voi relua discuţiile mele cu liderii politici şi la final voi concluziona în ce măsură se pot realiza sau se pot realiza repede alegeri anticipate”.

Întrebat dacă intenţionaează să discute cu liderii politici pentru consolidarea majorităţii parlamentare, Iohannis a spus: ”Dacă vorbim de majoritate parlamentară, sigur, actualul Guvern are nevoie de o majoritate pentru a trece legi importante, cum ar fi Legea bugetului, Legea asigurărilor sociale, şi alte lucruri. Însă această majoritate care a făcut posibilă moţiunea de cenzură şi învestirea Guvernului Orban este o majoritate destul de fragilă. Ceea ce înţeleg eu printr-o largă majoritate este ce îmi doresc după alegerile parlamentare, când am speranţe mari într-o cu totul şi cu totul altă majoritate, formată din forţele cu adevărat democratice, care atunci vor duce România pe o cu totul şi cu totul altă orbită şi politic vorbind, şi din punctul de vedere al investiţiilor, al sistemelor publice, toate lucrurile pe care le-am promis românilor în campania electorală şi intenţionez să mă ţin de aceste promisiuni”.

Duminică seară, la anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, Klaus Iohanni a declarat: ”Sunt multe lucuri de reparat, mă voi implica pentru a crea o nouă majoritate compusă din partidele democratice care vor duce România spre modernizare, spre europenizare, spre România normală şi vă promit că voi fi un preşedinte total implicat pentru România. Eu nu am un război cu alegătorii PSD, eu am un război cu PSD”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.