Preşedintele Klaus Iohannis, a transmis marţi, un mesaj cu prilejul Galei premiilor „Henri Coandă”, prezentat de către Cătălina Galer, Consilier de stat - Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, că implementarea Proiectului „România Educată” constituie un pas esenţial pentru a permite tinerilor români să îşi descopere şi să îşi valorifice întregul potenţial iar iInvestiţiile în educaţie şi cercetare devin indispensabile pentru a asigura adaptabilitatea continuă a societăţii noastre la provocările contemporane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă felicit pentru organizarea programului „Henri Coandă”, o binevenită iniţiativă de sprijinire a participării tinerilor români la competiţii tehnico-ştiinţifice internaţionale, precum şi de recunoaştere şi apreciere a celor care s-au remarcat prin rezultate deosebite obţinute în cadrul acestor concursuri. Ştiinţa şi tehnologia au devenit elemente indispensabile în societatea noastră, reprezentând veritabile motoare ale dezvoltării. Investiţiile în aceste domenii vor genera rezultate semnificative pe termen lung şi vor contribui la construirea unei economii puternice şi competitive. Relevanţa acestor investiţii este evidenţiată şi de presiunea resimţită în ultimii ani la nivel european, generată de avansul tehnologic al competitorilor de top din afara continentului nostru, avans alimentat în mare măsură de sisteme educaţionale moderne”, a spus preşedintele în mesaj.

Şeful statului arată că evenimentul dovedeşte în mod incontestabil că România are tineri cu potenţial uriaş, talentaţi, motivaţi şi capabili să inoveze şi să aducă plus-valoare la nivel naţional şi internaţional.

”Este obligatoriu să continuăm eforturile de sprijinire şi încurajare a celor care se evidenţiază în aceste domenii, prin recunoaşterea meritelor şi rezultatelor excepţionale pe care aceştia le obţin. Cu această ocazie, felicit participanţii la competiţii internaţionale în domeniul cercetării aplicative şi al inovării. Sunteţi un exemplu al perseverenţei, ambiţiei, implicării, seriozităţii şi al capacităţii de a depăşi limitele creativităţii. Prin premiile obţinute, ridicaţi la rang de excelenţă nu numai activitatea proprie, ci şi eforturile familiei şi ale profesorilor, care v-au susţinut necondiţionat în fiecare etapă a parcursului vostru educaţional”, a spus preşedintele.

Klaus Iohannis mai arată că ”implementarea Proiectului „România Educată” constituie un pas esenţial pentru a permite tinerilor români să îşi descopere şi să îşi valorifice întregul potenţial”.

”Investiţiile în educaţie şi cercetare devin indispensabile pentru a asigura adaptabilitatea continuă a societăţii noastre la provocările contemporane. Rezultatele voastre remarcabile reprezintă o sursă de inspiraţie pentru alţi elevi şi studenţi care aspiră să îşi construiască o carieră în domeniul ştiinţei şi al tehnologiei. Vă încurajez să păstraţi aceeaşi implicare, curiozitate şi pasiune pentru a evolua permanent, atât pe plan educaţional şi profesional, cât şi în viaţa personală. România are nevoie de voi şi aşteaptă cu nerăbdare ca ideile voastre inovatoare să se materializeze şi să contribuie la dezvoltarea şi modernizarea societăţii. Sunt convins că Programul „Henri Coandă” va deveni un punct de referinţă în recunoaşterea şi aprecierea meritelor tinerilor români dedicaţi ştiinţei şi tehnologiei. Prin participarea voastră remarcabilă şi prin rezultatele obţinute, deschideţi noi orizonturi şi inspiraţi generaţii viitoare să urmeze aceeaşi cale a excelenţei. Vă felicit, dragi câştigători ai premiilor! Vă felicit, stimaţi profesori! Vă doresc mult succes în viitor!”, a transmis preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.