Preşedintele Klaus Iohannis găzduieşte, miercuri, conferinţa ”România Educată - politici publice şi coordonarea surselor de finanţare”, în cadrul căreia vor fi lansate patru documente de politică publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Prezidenţială organizează, miercuri, începând cu ora 10:00, la Palatul Cotroceni, la iniţiativa preşedintelui Klaus Iohannis, Conferinţa ”România Educată - politici publice şi coordonarea surselor de finanţare”.

”În cadrul evenimentului, vor fi lansate patru documente de politică publică, rezultate în urma proiectului «Creşterea capacităţii autorităţilor publice de a aborda probleme cheie din educaţie pentru a atinge obiectivele propuse pentru 2030»”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a precizat că proiectul a fost coordonat de către Administraţia Prezidenţială, documentele fiind realizate de către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Finanţarea a fost asigurată prin Programul Uniunii Europene de Sprijin pentru Reforme Structurale, proiectul fiind implementat în cooperare cu Comisia Europeană.

Cele patru documente de politică publică abordează tematici esenţiale pentru reforma sistemului de educaţie românesc, precum cariera didactică, managementul şcolar, echitatea în sistemul de educaţie şi accesul la o educaţie timpurie de calitate. Fiecare document include atât măsuri care pot contribui la atingerea obiectivelor stabilite de Proiectul ”România Educată”, cât şi exemple internaţionale de modalităţi concrete prin care alte state au soluţionat cu succes probleme similare.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul conferinţei vor fi prezentate şi alte studii recente, ale unor instituţii naţionale şi internaţionale, relevante pentru sistemul de învăţământ şi va fi lansat un dialog inter-instituţional privind viitorul finanţării educaţiei în România, în contextul priorităţilor agreate în cadrul Proiectului „România Educată”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.