Preşedintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică cu premierul britanic Boris Johnson, discutând şi despre aspecte legate de Brexit, iar Iohannis i-a transmis că prioritatea majoră a ţării noastre este protejarea drepturilor românilor din Marea Britanie. "Premierul Boris Johnson l-a asigurat pe Preşedintele României că protejarea drepturilor cetăţenilor români din Marea Britanie după Brexit reprezintă un aspect foarte important pentru Guvernul britanic, iar acţiunile autorităţilor britanice vor viza cu prioritate acest obiectiv", arată Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut, marţi, la solicitarea părţii britanice, o convorbire telefonică cu prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Boris Johnson. În cadrul convorbirii, au fost discutate, în principal, relaţiile dintre România şi Marea Britanie, precum şi aspecte legate de procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei citate, în ceea ce priveşte relaţiile bilaterale, Klaus Iohannis a evidenţiat că, după Brexit, vor fi importante actualizarea şi aprofundarea parteneriatului strategic dintre România şi Marea Britanie, care să cuprindă atât aspecte economice, cât şi privind securitatea, apărarea şi relaţiile externe.

"Referitor la Brexit, Preşedintele României a subliniat că o retragere ordonată a Regatului Unit din Uniunea Europeană este atât în interesul Marii Britanii, cât şi al Uniunii. În acest sens, Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că Acordul de Retragere convenit de cele două părţi rămâne în continuare cel mai eficient mecanism pentru a asigura retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, limitând consecinţele negative generate de Brexit şi garantând drepturile cetăţenilor din Uniune care trăiesc, lucrează sau studiază în Marea Britanie", arată Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele României i-a transmis premierului Boris Johnson că prioritatea majoră a ţării noastre este protejarea drepturilor cetăţenilor români din Marea Britanie. În acest context, Klaus Iohannis a subliniat că, şi în perioada următoare, cetăţenii, atât cei europeni din Marea Britanie, cât şi cei britanici din UE27, trebuie să rămână o prioritate, scopul fiind acela ca, indiferent de scenariul spre care vor evolua negocierile, efectele negative care ar afecta vieţile acestora să fie reduse cât mai mult posibil.

"Premierul Boris Johnson l-a asigurat pe Preşedintele României că protejarea drepturilor cetăţenilor români din Marea Britanie după Brexit reprezintă un aspect foarte important pentru Guvernul britanic, iar acţiunile autorităţilor britanice vor viza cu prioritate acest obiectiv", mai arată Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei citate, cu privire la drepturile cetăţenilor britanici din România după Brexit, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că acestea vor fi protejate, asigurându-se reciprocitatea cu drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.