Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că a avut o discuţie cu premierul Marcel Ciolacu, înainte ca acesta să plece la Bruxelles, dacă creşterea TVA este o soluţie. ”După părerea mea, nu este o soluţie”, a spus şeful statului, arătând că soluţia este creşterea gradului de colectare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele a fost întrebat dacă a discutat cu premierul înainte de a pleca la Bruxelles pentru negocieri şi dacă el consideră că o creştere a TVA este o soluţie sustenabilă pentru situaţia actuală a României. ”Da, am avut o discuţie cu premierul înainte să plece la Bruxelles, dacă creşterea TVA-ului este o soluţie. După părerea mea, nu este o soluţie, dar dacă pe termen scurt se găseşte, cu ajutorul experţilor, că anumite măsuri trebuie puse în practică, probabil guvernul le poate promova. Creşterea TVA sau scăderea TVA au mai fost discutate în foarte multe rânduri, în ansamblu, acum nu cred că este o soluţie”, a explicat Iohannis. ”După părerea mea, soluţia este creşterea gradului de colectare, adică să se adune banii care se cuvin la bugetul statului”, a precizat preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.