Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, despre funcţiile europene pe care ar putea să le preia România după alegerile europarlamentare, că România trebuie să primească un portofoliu cu greutate, dar nu va fi de prima linie sigur. ”M-aş bucura să avem un portofoliu pe politicile de vecinătate, ar fi important şi pentru Moldova şi pentru Balcanii de Vest, ori economic”, a completat Kelemen Hunor, arătând că postul pe apărare nu îl va primi România pentru că nu suntem o putere militară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PPE, dacă câştigă cele mai multe mandate, binenţeles că va solicita preşedinţia Comisiei Europene, cea mai importantă funcţie. Roberta Metsola, din punctul meiu de vedere cea mai talentată din PPE, rămâne preşedintele Parlamentului European, mărind cutuma de doi ani şi jumătate cu doi ani şi jumătate. Nu rămân multe funcţii importantate de prima linie”, a spus preşedintele UDMR, în emisiunea România Politică, de la Prima News.

Kelemen Hunor a precizat că mai rămâne funcţia de vicepreşedinte al Comisiei, un portofoliu important care se va înfiinţa, pentru apărare.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Eu m-aş bucura să avem un portofoliu ori în privinţa politicilor de vecinătate, şi ar fi important şi pentru Moldova şi pentru Balcanii de vest, ori ceva economic. Noi nu suntem o putere militară ca să avem pretenţia de a prelua acest portofoliu al apărării”, a subliniat el.

Kelemen Hunor a mai arătat că ”România trebuie să primească un portofoliu cu greutate, dar nu va fi din prima linie sigur”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.