Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că nu vede niciun motiv pentru care rocada la guvernare între PNL şi PSD nu s-ar face, aşa cum s-a stabilit prin protocolul coaliţiei. ”În acest moment nu vreau să mă bag şi nu accept să fiu împins în acest schimb între PNL şi PSD. Eu cred că trebuie să se facă această rocadă şi cred că se poate face în câteva zile”, afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Eu nu văd niciun motiv să nu se întâmple şi care ar fi scuza că nu se întâmplă. Există un acord semnat între PSD şi PNL, acordul se pune în aplicare undeva până la sfârşitul sesiunii parlamentare, eu cred că în iunie, sau în primele zile din iunie, ultima perioadă după sărbătorile care urmează şi se va face. Nu văd niciun motiv şi ce scuze ar inventa cineva să nu se facă. Nu-şi permite nici PSD-ul să nu facă şi nici PNL-ul, până la urmă. Eu cred că  se va face. Sigur, interesul e foarte mare, pentru că este ceva fără precedent în România. (...) Eu cred că se va face”, a afirmat Kelemen Hunor, luni seară, la B1 Tv. 
 
Liderul formaţiunii maghiare a precizat că ”nu ar trebui nicio negociere” între cele două mari partide din coaliţie, întrucât lucrurile au fost deja stabilite, prin protocolul pe care UDMR nu l-a semnat. 
 
”În acest moment nu vreau să mă bag şi nu accept să fiu împins în acest schimb între PNL şi PSD. Eu cred că trebuie să se facă această rocadă şi cred că se poate face în câteva zile”, a spus el.
 
Kelemen a susţinut că a discutat cu preşedinţii PNL şi PSD şi că aceştia nu i-au spus că şi-ar dori Ministerul Dezvoltării, portofoliu deţinut de UDMR.
 
”Eu nu pot să-i opresc pe formatorii de opinie şi pe unii politicieni să speculeze, nu am cum, n-am instrumente. Dar eu că spun că în acest moment lucrurile-s clare din punctul nostru de vedere: rocada se face cum este trecut în protocol şi dacă unii doresc între PNL şi PSD să existe alte discuţii se poate, nimeni nu-i opreşte”, a explicat el.
 
Liderul UDMR a spus că nu a existat în UDMR o discuţie legată de remanierea unora dinte miniştrii formaţiunii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.