Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre renegocierea ministerelor la rotaţia premierilor, în luna mai, că dacă se va face o schimbare, aşa cum îi ştie el pe Nicolae Ciucă şi pe Marcel Ciolacu, această schimbare se va face fără scandal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există fel de fel de speculaţii, în 2021 nu era nevoie de UDMR neapărat, o coaliţie merge şi fără UDMR, nu asta este problema. S-a creat o coaliţie politică şi nimeni nu contestă acest lucru. Nu vreau să intru în aceste speculaţii. Se poate fără noi, matematic, dar dacă a fost o coaliţie politică eu cred că trebuie să mergem înainte”, a spus Kelemen Hunor despre relaţia din coaliţia de guvernare.

Despre o schimbare a protocolului, Hunor a spus că ”trebuie să agreeze PSD şi PNL, pentru că este un acord semnat între cele două partide, cu ştiinţa şi acordul lor.

”Asta a fost discuţia şi dacă ei vor să schimbe ceva e treaba lor”, a mai spus preşedintele UDMR. 

Întrebat despre posibile certuri în coaliţie pe subiectul schimbării ministerelor, Kelemen Hunor a spus: ”Nu veţi vedea aşa ceva, dacă se va face o schimbare, aşa cum îi ştiu eu pe domnul Ciucă şi domnul Ciolacu, se face fără scandal, să nu aşteptaţi scandal, să nu vă pregătiţi pentru scandal. Dacă ei vor să schimbe ceva şi vor să renegocieze nu e nicio problemă, în acest moment este un protocol semnat. Eui cred că dacă se face ca într-o clasă politică matură, cetăţenii vor afla doar că au depus jurământul încă odată cei din Guvern”. 

Despre cum se va poziţiona preşedintele Klaus Iohannis, Kelemen Hunor a arătat că până acum, şeful statului ”a respectat şi este convins că va respecta înţelegerea din coaliţie”. ”Nu am niciun dubiu”, a completat el. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.