Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi seară, că preşedintele României nu este destul de dinamic, dar nici sinucigaş şi că nu va nominaliza pe cineva de la PSD, ALDE sau Pro România pentru funcţia de premier, în cazul în care moţiunea de cenzură va fi votată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi seară, la Realitatea TV, că nu susţine idea alegerilor anticipate şi că formaţiunea sa va vota pentru un guvern ”la prima sau la a doua încercare”. 

”Alegeri anticipate eu nu susţin. Fiindcă nu avem jumătate de mandat, nu avem trei sferturi de mandat şi, dacă va fi investit un gvern, el guvernează un an de zile şi trebuie să organizeze alegerile. Nu pierzi timp, nu pierzi nimic, faci ceea ce e de făcut. Nu vom vota pentru alegeri anticipate. Vom vota pentru un guvern la prima sau la a doua încercare. Dacă pică guvernul, preşedintele va nominaliza pe cineva şi în zece zile trebuie să vină în faţa Parlamentului. Şi dacă nu va primi voturle necesare, urmează a doua nominalizare. Noi vom vota ca să fie guvernul după primul vot să fie...  dar noi avem 30 de voturi, 30 de voturi sunt importante, dar nu...”, a spus Kelemen Hunor. 

Liderul UDMR a mai declarat că preşedintele României nu va nominaliza pentru funcţia de premier pe cineva de la PSD, în cazul în care moţiunea va fi votată.

”Credeţi că preşedintele o să nominalizeze pe cineva de la PSD? Preşedintele nu este un om destul de dinamic, dar nici nu este un om sinucigaş. Credeţi că va niminaliza pe cineva de la PSD,  sau de la Ponta, sau de la ALDE în plină campanie electorală? Haideţi să nu facem SF”, a spus candidatul la alegerile prezidenţiale din pareta UDMR.

Kelemen Hunor a mai declarat că parlamentarii formaţiunii pe care o conduce vor respecta votul secret la moţiune şi nu vor vota la vedere.

”În 30 de ani niciodată nu votăm la vedere. Nu există situaţie excepţională. Eu am încredere în colegii mei.  Dacă alţii nu au încredere în oamenii lor e treaba lor. De aia e vot sec ret, să îl respectăm. Eu ştiu că colegii mei vor face ce au spus, am încredere în ei”, a mai spus Kelemen Hunor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.