Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi seară, că au rămas unele chestiuni ”în suspensie” în privinţa noii legi a Educaţiei, dar că au existat mai multe discuţii, înclusiv în coaliţia de guvernare, astfel că în Parlament nu ar mai trebui să existe amendamente esenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acum este în circuitul de avizare. Am avut câteva observaţi pe acest circuit. Am avut mai multe întâlniri cu doamna ministru şi cu specialiştii, după aceea am avut întâlniri în coaliţie. Au rămas nişte chestiuni în suspensie sau să mai discutăm, dar sunt detalii minore. Până când nu văd forma finală mi-e greu să intru în discuţie. Nu avem de gând, dacă lucrurile merg bine, nu ar trebui să avem amendamente nici noi, nici colegii din coaliţie, amendamente esenţiale, pentru că atunci din această lege nu o să iasă nimic bun. Dacă nu armonizezi textul de la un capăt la celalalt, s-ar putea să greşeşti, să faci o pagubă. E o altă discuţie, cum vor arăta nuanţele, mai ales la curriculă, dar această discuţie trebuie să aibă loc după ce legea va fi adoptată”, a declarat Kelemen Hunor, marţi seară, la TVR Info.

Totuşi, Kelemen Hunor spune că e mai greu în Parlament să nu apară amendamentele.

”În Parlament, e greu să îi opreşi pe unii parlamentari să nu aibă amendamente, dar , dacă există o înţelegere în coaliţie, atunci putem gestiona toate amendamentele”, a mai adăugat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a explicat că el şi-ar fi dorit ca Guvernul să îşi asume această lege, însă colegii de coaliţie nu au fost de acord.

”Eu, de la bun început, am spus şi nu am avut câştig de cauză, se mai întâmplă, să mergem pe asumare, cum am făcut în 2011 cu legea lui Daniel Funeriu, o lege bună în acea vreme. Colegii mei nu au fost de acord cu asumarea şi atunci vom intra în dezbaterea parlamentară. (...) E foarte important cum va arăta curricula, cum va arăta finanţarea, cum va arăta încărcarea copiilor şi ce vor învăţa”, a precizat Kelemen Hunor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.