Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că partenerii de coaliţie au lăsat UDMR fără funcţie la ANRE din lăcomie şi pentru că aveau nevoie de încă o poziţie, deşi cel aflat din partea UDMR la conducerea acestei instituţii, Zoltan Nagy Bege, este un profesionist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat sâmbătă, la emisiunea Insider politic de la Prima TV, de ce PNL a lăsat UDMR ”cu ochii în soare” la împărţirea funcţiilor la ANRE, Kelemen Hunor a explicat că partenerii de guvernare au spus că au nevoie de toate poziţiile posibile.

”Din lăcomie. Au avut nevoie de încă o poziţie (…) a fost o înţelegere prin care noi am spus că fiecare merge pe funcţia pe care a avut-o înainte. S-a schimbat modificarea şi ei au spus că au nevoie de toate poziţiile posibile şi imposibile care s-au eliberat”, a declarat Kelemen Hunor.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Acesta a precizat că reprezentantul UDMR la ANRE este un profesionist.

” Zoltan Nagy Bege este un specialist, nu este om politic, nu a făcut politică niciodată în viaţa lui. Înainte lucra la ANRE, era director general, deci nu era numit politic, dar acum nu mai era loc pentru el. Nimeni nu a avut vreun argument că omul nu a făcut, că a greşit. Pur şi simplu trebuia locul altcuiva. Eu am spus, ok, nu vreţi să rămână vicepreşedinte, atunci să rămână în board pentru că ne ajută, îi ajută şi pe cei care vor fi în conduerea ANRE. Nici acolo nu a fost loc. Şi cum ei au majoritate, au zis că asta este împărţeala, punct”, a adăugat Kelemen Hunor.

Totodată, preşedintele UDMR a precizat că singurul semnal de nemulţumire pe care îl putea da a fost acela de a nu participa nici la audieri, nici la votul din Parlament.

”Nu aveam ce să fac eu, decât să dau un semnal neparticipând nici la audierile din comisie la vot şi nici în plen. Alt semnal nu puteam să dau. Nu puteam să votez şi nu am vrut să votez împotriva colegilor mei, vorbesc de colegii de coaliţie, dar nici nu puteam să mă fac că plouă”, a subliniat Kelemen Hunor.

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat, miercuri, în plenul reunit, pentru numirea lui George Niculescu în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, cu 256 de voturi ”pentru” şi 24 de voturi ”împotrivă”.

De asemenea, Gabriel Andronache a fost numit în funcţia de vicepreşedinte al ANRE cu 263 de voturi ”pentru” şi şase voturi ”împotrivă”.

UDMR nu a participat la votul din plenul Parlamentului pentru şefia ANRE, senatorul UDMR Lorant Antal arătând că PNL şi PSD au decis să ia toate locurile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.