Preşedintele UDMR Kelemen Hunor susţine că, în decursul istoriei, a colaborat bine cu liderul PNL Călin Popescu Tăriceanu şi cu fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc. ”Ştiu că este o figură controversată, dar din punctul meu de vedere este o figură foarte, foarte pozitivă Viorel Hrebenciuc. A înţeles exact cum trebuie gestionate situaţii conflictuale”, a spus Hunor. Cât despre guvernarea cu PSD, liderul maghiar a declarat: ”Am guvernat cu Ponta şi după 8 luni am fugit de acolo”. Kelemen Hunor susţine că şi-ar fi dorit să guverneze şi cu premierul Marcel Ciolacu. ”Dar ne-au expulzat de la guvernare”, argumentează el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liderul UDMR Kelemen Hunor a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, cu cine a colaborat mai bine în decursul istoriei: cu PNL sau cu PSD?
 
”Depinde de perioadă. Am colaborat bine cu Călin Popescu Tăriceanu. E printre puţinii politicieni care niciodată n-a avut nicio ieşire la adresa comunităţii maghiare. A înţeles foarte bine ce înseamnă să ai această responsabilitate de a conduce un guvern şi o ţară cu foarte multe grupuri etnice”, a afirmat liderul UDMR.
În ceea ce priveăte PSD, a apreciat colaborarea, dar nu şi guvernarea alături de social-democraţi.
 
 
”Am colaborat bine şi cu PSD, dar nu am guvernat bine cu ei. A fost singura perioadă în care am guvernat cu Ponta şi după 8 luni am fugit de acolo. M-au minţit cu o chestiune care pentru mine era importantă: Minority SafePack. Aş fi vrut să guvernăm şi cu Ciolacu, dar n-a fost posibil. Intenţia noastră a fost să guvernam şi cu Ciolacu şi am căutat compromisuri, dar n-a fost să fie fiindcă ne-au expulzat de la guvernare. Aveau nevoie de stabilitatea lor. Cu PSD noi am colaborat bine fiindcă au fost acolo oameni…. Ştiu că este o figura controversată, dar din punctul meu de vedere este o figură foarte, foarte pozitivă Viorel Hrebenciuc. A înţeles exact cum trebuie gestionate situaţii conflictuale”, a explicat Kelemen Hunor la Prima TV.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.