Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, după consultările de la Cotroceni, că formaţiunea nu respinge nicio propunere de premier, dar nici nu va promite sprijin până când nu va vedea prevederile programului de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi am avut o nouă întrevedere cu preşedintele statului. I-am spus lui Klaus Iohannis că nu vom da un cec în alb niciunui guvern. Nu vom respinge pe nimeni dar nici nu vom promite sprijin până când nu vom cunoaşte programul de guvernare, numele miniştrilor şi măsurile care se pregătesc. În niciun caz nu vrem un guvern care să emită ordonanţe de urgenţă în domeniile justiţiei, al legilor electorale şi al administraţiei publice”, a transmis Kelemen Hunor.

Preşedintele Klaus iohannis este aşteptat să anunţe marţi numele premierului, care are termen 10 zile pentru a merge cu lista Guvernului în Parlament.

Iohannis are, marţi, o nouă rundă de consultpri cu liderii partidelor parlamentare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.