Liderul UDMR, Kelemen Hunor, vicepremier în Guvernul Ciucă, a declarat, marţi seară, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre renegocierea PNRR, cerută de cei de la PSD, că ”nu este exclusă o reaşezare, nu spune nimeni că nu poţi să ceri aşa ceva dar nu este momentul şi nu e tema zilei”. Se pot renegoca multe pe parcurs, pentru că se schimbă şi situaţia economică, se schimbă multe lucruri, a mai spus vicepremierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există această dorinţă, există această preocupare, o decizie nu am luat, probabil când va veni momentul, nu este momentul. În acest moment, în privinţa PNRR sunt lucruri mult mai importante decât să ne ocupăm de o eventuală renegociere. Se pot renegoca multe pe parcurs, pentru că se schimbă şi situaţia economică, se schimbă multe lucruri”, a spus vicepremierul.

Kelemen Hunor a precizat că în acest  moment sunt câteva jaloane de îndeplinit şi trebuie atrase fondurile din PNRR în acest an, acesta fiind lucrul cel mai important.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Apoi, vom vedea anul viitor cu renegociere, cu reaşezări, nu este exclusă o reaşezare, nu spune nimeni că nu poţi să ceri aşa ceva dar nu este momentul şi nu e tema zilei”, a mai spus Kelemen Hunor. 

Despre demisia lui Dan Vîlceanu la ministerul Fonduri Europene, vicepremierul a precizat că este o decizie a PNL, ce va face, şi decizia lui Dan Vîlceanu dacă îşi dă demisia sau nu.

Despre o posibilă venire a lui Marcel Boloş la acest minister, preşedintele UDMR a ţinut să precizeze că ”acesta a mişcat extrem de mult în această perioadă, de când e ministrul Cercetării, un minister mai complicat”.

”Eu cred că dacă acolo a reuşit să pună lucruri în mişcare trebuie lăsat acolo să le ducă mai departe, dar acesta este un punct de vedere personal”, a mai comentat Kelemen Hunor, precizând că PNL va decide dacă va fi cazul, dacă părăseşte Da Vîlceanu această poziţie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.