Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, avertizează că pericolul nerezolvării problemei pensiilor speciale este pierderea banilor din PNRR, dar şi ca guvernanţii să fie loviţi de furia poporului, soluţia fiind discuţii şi negocieri de dimineaţă până seara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, marţi, la Euronews România, dacă ar fi oportun ca România să ceară CE o prelungire pentru reforma pensiilor speciale, Kelemen Hunor a răspuns negativ.
”Nu. Asta înseamnă că nu vom lua 700 de milioane de euro, plus că problema rămâne tot în braţele noastre şi trebuie să o rezolvăm. Dacă am băgat în PNRR, dacă acesta este deadline-ul, trebuie să găsim o soluţie până expiră acest termen. Este o situaţie extrem de complicată şi nedreaptă, dar aici ne-au adus demagogia şi populismul de 12 ani. 80% din populaţie nu vrea corecţia pensiilor speciale, vrea anularea lor”, a spus Kelemen Hunor.
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Acesta a adăugat că se înregistrează un impas fiindcă magistraţii nu acceptă propunerea CE de 45%, iar militarii poate ar acepta pentru viitor dacă ştiu care sunt paşii. 
”Nu se poate în acest moment să găsim un numitor comun. Pericolul cel mai mare este să pierdem şi banii şi, din punct de vedere politic, există şi furia oamenilor că nu am rezolvat ceea ce cu toţii au promis 10-12 ani de fiecare dată când erau în opoziţie, folosindu-se de acest subiect sensibil şi extrem de popular. Şi atunci pierzi banii şi te loveşte şi furia poporului. Aici este dilema. Din punctul meu de vedere, trebuie discutat, negociat de dimineaţă până seara cu toţi cei interesaţi şi trebuie să se găsească o soluţie şi fiecare trebuie să lase de la el ceva, altfel nu o să meargă, nu se poate rezolva”, a mai spus Kelemen.
Acesta a precizat că în coaliţia de guvernare s-a discutat respectarea jaloanelor şi termenelor din PNRR, fără a se analiza varianta de a nu face reformă.
”Temele au fost asumate de România. Cei de la CE spun că noi ne-am angajat”, a precizat liderul UDMR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.