Securiştii au respectat şi ei legea în timpul comunismului, dar acest lucru nu înseamnă că au fost oameni buni, afirmă la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, comentând scandalul Augustin Lazăr. Procurorul general a fost acuzat că a respins eliberarea condiţionată a unui disident în anii 80.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kelemen Hunor crede că Augustin Lazăr face bine că se pensionează: ”Haideţi să punem între paranteze persoana domnului Lazăr. În comunism şi securiştii au respectat legea, dar acest lucru nu înseamnă că au fost oameni buni. Şi poliţia politică a respectat legea, legea de atunci. Domnul Augustin Lazăr face bine că se retrage”.

 
În opinia liderului UDMR, ”domnul Lazăr în acea perioadă era un om extrem de tânăr şi un om extrem de ambiţios".
"În această ţară, în acea perioadă erau încă vreo 18-19 milioane de oameni ambiţioşi şi tineri. Nu toţi au făcut astfel de compromisuri doar pentru carieră”.​, a declaraat Kelemen Hunor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.