Jurnalistul elveţian Urs Bruderer, care a realizat înainte de alegerile parlamentare un interviu cu liderul PSD Liviu Dragnea, în care acesta spune că nu doreşte să vorbească despre un "bullshit" precum corupţia, postează pe internet clipul needitat al afirmaţiei, comentând că poate politicianul are "probleme în a-şi aminti propriile cuvinte".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Colegii români îmi spun că liderul PSD Liviu Dragnea ar fi insinuat public că Radioul Public Elveţian produce ştiri false. Să presupunem că are probleme în a-şi aminti propriile cuvinte. Aici este un citat complet needitat a ceea ce a spus la finalul discuţiei noastre despre PSD, corupţie şi viitorul României", scrie Urs Bruderer, pe Facebook.

El prezintă clipul audio al discuţiei.

"Nu-mi place acest tip de dezbatere politică. Vreau să discut despre problemă, despre viitorul României, nu despre acest tip de poveste de bullshit, Rusia, corupţia, nu ştiu, multe lucruri. Pentru că nu putem folosi şansele României dacă avem acest tip de dezbatere", spune Dragnea, în clipul needitat.

Jurnalistul elveţian susţine că discuţia a avut loc în 22 noiembrie, la sediul PSD din Bucureşti.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, neagă veridicitatea înregistrării difuzate de presa din Elveţia în care, întrebat despre problema corupţiei, spune că este un "bullshit", afirmând că el nu a folosit acea "succesiune de cuvinte" şi nu a spus acele cuvinte, indicând că înregistrarea a fost modificată şi editată.

Întrebat despre înregistrarea apărută în presa elveţiană joi, Dragnea a negat că a folosit acele cuvinte.

"Nu, nu discut asta. Eu nu am spus aşa ceva. (...) Nu ştiu ce au făcut, ce au montat, eu nu pot să spun aşa ceva. Eu nici măcar nu eram singur eu cu acei reporteri", a spus el.

Ulterior, jurnaliştii i-au prezentat liderului PSD înregistrarea şi au difuzat-o în cadrul conferinţei de presă, fiind întrebat dacă este sau nu vocea lui pe înregistrare şi dacă a spus sau nu acele cuvinte.

"Nu facem jocul cu pixelul albastru, eu v-am spus că eu nu am avut această succesiune de cuvinte. Eu nu ştiu fiecare cum le-a montat acolo", a răspuns Liviu Dragnea.

Postul elveţian SRF a publicat, joi, un material legat de protestele din România din cauza OUG privind modificarea legilor penale, în care este citată şi o declaraţie oferită de Liviu Dragnea jurnaliştilor elveţieni înainte de alegeri, în care, întrebat despre lupta anticorupţie, a spus că vrea să vorbească despre viitorul României, nu despre "acest bullshit".

SRF (Televiziunea şi Radioul Elveţian), principala instituţie media a vorbitorilor de germană din Elveţia, publică joi un articol intitulat "Devine România o republică bananieră în Europa?", în care comentează faptul că o decizie a Guvernului riscă "să lase în aer" 2.000 de dosare de corupţie, măsură care nu este susţinută în totalitate nici măcar în partidul de guvernământ.

Jurnaliştii elveţieni spun că liderul social-democraţilor, şi "omul puternic" din spatele Guvernului, "nu a fost interesat de corupţie înainte de alegeri", ci dorea să vorbească despre viitorul României, "nu despre prostii precum corupţia". Ei citează o conversaţie avută cu Liviu Dragnea înainte de alegeri la Radio SRF.

"Vreau să vorbesc despre viitorul României, nu despre astfel de bullshit", ar fi spus Dragnea, pentru SRF.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.