Jandarmeria precizează că persoanele din faţa sediului PSD care au fost conduse la secţie tulburau ordinea publică întrucât aveau obiecte de amplificare a sunetului, iar protestul lor nu respecta condiţiile legale, respectiv declarare şi avizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Jandarmeriei, în locul respectiv era avizată o altă activitate de protest al cărei organizator nu a fost de acord cu prezenţa celorlalte persoane şi a solicitat îndepărtarea lor din zonă.
 
 
”Patru persoane au fost conduse la secţia de poliţie în vederea sancţionării (persoanele care săvârşesc fapte contravenţionale care prin natura lor tulbură liniştea şi ordinea publică sunt îndepărtate din zonă)”, mai precizează Jandarmeria.
 
Patru protestatari, printre care şi jurnalistul Mălin Bot, au fost ridicaţi de jandarmi din fata sediului PSD, unde are loc şedinţa Comitetului Executiv al partidului. Unul dintre ei a stat aproximativ jumătate de oră căţărat într-un copac, dar în cele din urmă a coborât şi a fost dus la secţie.
 
 
Protestatarii susţin că jandarmii fac abuz, că nu au dreptul să îi ducă cu forţa la secţie, în condiţiile în care s-au legitimat.
 
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
 
Atunci când jandarmii l-au luat pe sus pe Mălin Bot, acesta s-a prins de un stâlp de fier, care a ieşit din pământ.
 
La această oră, şedinţa Comitetului Executiv al PSD este în curs de desfăşurare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.