Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat joi, pentru News.ro, că este membru al partidului „din toate punctele de vedere”, fiind „comunicatorul oficial” al PSD în peste 40 de dezbateri electorale, iar în urmă cu trei săptămâni a discutat cu preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, despre strategia PSD din Parlamentul European.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt membru din toate punctele de vedere. Orice sursă ar fi  verificat domnul Dragnea, ar fi aflat că sunt membru de partid, de la site-ul oficial al partidului unde apar ca membru de partid, la pagina oficială de Facebook a domnului Dragnea, la pagina delegaţiei PSD din Parlamentul European. Dacă ar fi întrebat la Iaşi, ar fi aflat că sunt membru de partid. Sunt atât de multe surse din care ar fi putut să afle. Nu şiu cum de a fost indus în eroare de cei de la Sectorul 1”, a afirmat Cătălin Ivan.

Europarlamentarul a susţinut că, în toată această perioadă, a fost comunicatorul oficial al PSD în peste 40 de dezbateri electorale.

„Dar domnul Dragnea ştie că sunt membru de partid. Am fost toată perioada comunicatorul oficial al partidului în peste 40 de dezbateri electorale. Cum să nu mai fiu membru de partid de un an de zile? Este aberant. Sunt atâtea evenimente la care am participat în calitate de europarlamentar PSD şi inclusiv în comunicatele de presă ale PSD sunt prezentat ca participând la evenimente în calitate de europarlamentar PSD. E atât de aberantă discuţia încât sunt convins că este o discuţie falsă, nu a vrut să discute despre mine în Comitetul Executiv Naţional pentru că, dacă ar fi avut vreo nemulţumire legată de mine, probabil că m-ar fi chemat să discutăm”, a completat social-democratul.

În ceea ce priveşte conflictul cu PSD Sector 1, Ivan a spus că este „un blestem” care îl va urmări şi după ce va ieşi la pensie.

„Cred că cei de la Sectorul 1 s-au dus cu altă hârtie. Sunt aşa, ca un blestem, care mă urmăreşte toată carierea mea politică, şi la pensie când o să ies cei de la Sectorul 1 mă vor da afară”, a afirmat el.

Chestionat dacă va discuta cu Liviu Dragnea despre situaţia sa din PSD, Cătălin Ivan a răspuns afirmativ.

„Strict pe această situaţie îi voi prezenta absolut toate documentele, deşi nu cred că este nevoie, din moment ce acum trei săptămâni vorbea cu mine despre strategia PSD din Parlamentul European, doar nu vorbea cu un străin”, a conchis Cătălin Ivan. 

Primarul PSD din localitatea ieşeană Dobrovăţ, Cătălin Martinuş, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că europarlamentarul PSD Cătălin Ivan figurează ca membru în organizaţia din comuna sa şi că acest lucru a fost validat şi de conducerea filialei judeţene, contrazicându-l pe Liviu Dragnea, care a declarat, miercuri, că Ivan nu este membru PSD.

"Cătălin Ivan este membru la noi la Dobrovăţ. Mai mult, în campania electorală de anul trecut de la parlamentare, în luna noiembrie, într-o şedinţă a conducerii filialei judeţene s-a discutat despre acest lucru. Îmi amintesc pentru că eram în sală. Liderul de atunci al PSD Iaşi Mihai Chirica i-a mulţumit lui Ivan pentru implicarea în campanie şi a propus validarea sa ca membru de către organizaţia judeţeană. S-a votat în unanimitate, nu s-a opus nimeni. Deci domnul Ivan este membru PSD cu acte în regulă”, a afirmat primarul PSD de la Dobrovăţ, Cătălin Martinuş.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că europarlamentarul Cătălin Ivan nu poate fi exclus din partid deoarece nu mai este "de mult” membru al formaţiunii, fiind exclus ”de ceva vreme” de organizaţia PSD Sector 1.

Şi preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a susţinut că europarlamentarul Cătălin Ivan nu mai este de un an membru al partidului.

În replică, europarlamentarul Cătălin Ivan a postat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, un printscreen cu o postare a lui Liviu Dragnea din urmă cu trei luni în care liderul PSD distribuia un clip video în care europarlamentarul transmitea mesajul PSD "Îndrăzneşte să crezi în România!". 

Ivan a mai scris că va reveni "cu informaţii complete, la rece, fără patimă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.